субота, 20 травня 2017 09:00

"Динамо" презентувало книгу "Золота команда"
11

"Динамо" провело презентацію книги "Золота команда"
Фото: fcdynamo.kiev.ua
"Динамо" провело презентацію книги "Золота команда"
"Динамо" провело презентацію книги "Золота команда"
"Динамо" провело презентацію книги "Золота команда"
"Динамо" провело презентацію книги "Золота команда"

Київське "Динамо" презентувало книгу "Золота команда". Видання приурочено до 90-річчя столичного клубу.

Захід відвідали ветерани клубу, тренери та вихованці ДЮФШ "Динамо" імені Валерія Лобановського, журналісти та вболівальники.

Книга відтворює великий період історії "Динамо" - з 1961-го до 1990-го років. Видання "Золотої команди" ініціював клуб, а над її створенням працювала група відомих спортивних журналістів на чолі з Юрієм Корзаченком.

У книзі детально описані "золоті" сторінки клубної історії, ексклюзивні матеріали, розбавлені унікальними історичними кадрами. Усе це лягло більше ніж на чотириста сторінок книги.

Видання охоплює усі 13 чемпіонських сезонів "біло-синіх" у чемпіонатах СРСР - рекорд, який вже ніколи не буде побито. У книзі зібрано маловідомі факти, що супроводжували виступи динамівців, проведено аналіз тактичних знахідок і кадрових рішень тренерських штабів. Численні коментарі від учасників історичних подій, дані по гарячих слідах, допомагають зануритися в атмосферу 60-х, 70-х і 80-х років, а витяги з газет демонструють, наскільки по-різному часом дивилися на одні й ті ж процеси київські і московські журналісти.

Головною особливістю книги стали унікальні ілюстрації. Чимало фотографій були надані самими героями книги і тепер публікуються вперше. На сторінках книги знайшлося місце для досьє на кожного футболіста "Динамо", який ставав чемпіоном СРСР у динамівській футболці.

Участь у презентації взяли легендарні гравці "Динамо" різних поколінь - Андрій Біба, Володимир Мунтян, Леонід Буряк, Володимир Безсонов та Олексій Михайличенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Блохін, Бєланов, Шевченко й сьогодні надихають дітлахів у всьому світі" - президент ФІФА привітав "Динамо"

Юрій Корзаченко, автор книги "Золота команда":

"На обкладинці книги немає прізвищ авторів, тому що її справжні автори сидять тут. Вони творили історію, творили цю книгу, а нам залишалося лише все записати, задокументувати та скласти цей пазл. Я вдячний цим людям, які зараз тут, у залі, оскільки розумію, яка це відповідальність та пошана. Велика подяка клубу за рішення, що така праця має бути затребуваною.

Це спроба повернути певний борг київському "Динамо" й тому футболу, на якому ми виховувалися, який дарував нам незабутні емоції та радість. З іншого боку, нехай ця книга стане певною відправною точкою, тому що про "золоту" команду та її історію можна писати нескінченно. Ми охопили період з 1961-го до 1990-го року, але команда продовжувала тішити вболівальників, здобувати гучні перемоги надалі. Я сподіваюся, попереду – нові книги, а у нашої улюбленої команди – нові перемоги".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Динамо" презентує "Золоту команду"

Цього року "Динамо" святкує 90-річчя.

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" презентувало книгу "Золота команда"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути