середа, 24 квітня 2019 23:25

"Динамо" не змогло перемогти у головному матчі сезону

"Динамо" не змогло перемогти у головному матчі сезону
Олександру Хацкевичу поки не вдається покращити ні результат, ні гру "Динамо".

"Динамо" зіграло в нульову нічию на "Олімпійському" проти "Шахтаря".

Фактично цей матч вирішував долю чемпіонства в цьому сезоні. Динамівців влаштовувала тільки перемога, яка зменшувала відрив від головного конкурента до 4 очок при одній очній грі. "Гірникам" важливо були утримати перевагу в 7 очок за 7 турів до завершення. Звичайно, що такому матчі видовища було очікувати важко. Кожна помилка могла бути вирішити долю сезону

Обидва тренери здивували зі складом. Олександр Хацкевич вирішив змінити Сідклея на новачка команди Карлоса Де Пену, який ще в офіційних матах не грав. Уругвайський півзахисник не загубився на полі, намагався брати ініціативу на себе, але зіграності із партнерами та ігрові форми не вистачало. Пауло Фонсека все - таки залишив в запасі Коваленка, який пропусти певний час через травму, довірили місце в складі Алану Патріку.

Карлос Де Пена дебютував в складі "Динамо"

Матч вийшов фактично без воріт. Обидві команди протидіяли одна одній в середині поля дуже рідко створюючи навіть напівмоменти. Тільки в останні 10 хвилин гри динамівці вже почали більше ризикувати, що призвело до небезпечних контратак "гірників". Звичайно, що такий футбол був більше на руку команді Паулу Фонсеки.

Португальський тренер звів мінімуму всі можливі ризики біля власних воріт. "Шахтар" зіграв дуже раціонально розуміючи, що "Динамо" може мати власні шанси та сподіватися на перемогу тільки через помилки суперника. Цього варто було не допустити в першу чергу. З цим завданням гості справилися.Так жодного удару у отвір за весь матч динамівці так і не нанесли обмежившись тільки напівмоментами. Ісмаїлі " стеріг" Циганкова десь жертвуючи власними підключеннями до атаки. Вербич отримав опіку від Кривцова та Хочолави. Лідери "Динамо" отримали індивідуальну протидію.

Обидва тренери обрали захисний варіант гри

В таких матчах важливо не тільки руйнувати гру суперника, але і вміти самому загострювати біля воріт суперника. Атаки "Динамо" не мали присмаку системності, скоріше мали присмак великого бажання та сумбуру. Якщо команда хоче завойовувати трофеї вигравати важливі матчі - потрібно вміти атакувати та грати першим номером. Добре, що Шепелєв закрив Тайсона та флангові захисники Кендзьора та Миколенко не дали розбігтися опонентам, але за це очки не заховують. Потрібно забивати голи. Без цього не можна розраховувати на перемогу. Можна багато говорити про відсутність форварда, але проблема в тому, що немає не тільки кому завершувати, але і створювати. Важлива позиція розігруючого, так би мовити плеймейкера команди, залишається вакантною. "Динамо" дуже не вистачає гравця, який був би ідеологом команди, поєднував оборону з атакою. 20 річний Шапаренко поки, аж ніяк не справляється із цією роллю. Вдалі матчі зміниться серією невиразних ігор. При тому, що футболіст вже рік вже першій команді. Варто показувати, вже якийсь клас гри, а не тільки говорити про талант. Будь -якому форварду потрібні моменти, без якісної середини поля голів все одно не буде.

Якщо в попередньому сезоні"Динамо" дійшло до фіналу Кубка України та тримало інтригу в чемпіонаті майже до завершення останнього туру, то зараз за 7 турів до завершення все майже ясно. Прогресу команди поки не видно. Напевно, що не такого очікували вболівальники "Динамо"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хацкевич і Фонсека провели прес-конференцію

Наступний матч "Динамо" проведе в неділю 28 квітня проти "Львова", а "Шахтар в цей же день зіграє проти " Маріуполя".

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" не змогло перемогти у головному матчі сезону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути