середа, 24 квітня 2019 22:14

Хацкевич обурився суддівством

Хацкевич обурився суддівством
Циганков та Ісмаілі не дали одне одному домінувати на полі

Київське "Динамо" зіграло внічию – 0:0 домашній матч проти донецького "Шахтаря". На останній хвилині гри нападник донеччан Жуніор Мораєс не зумів переграти з пенальті голкіпера киян Дениса Бойка.


Пропонуємо вашій увазі післяматчеву прес-конференцію тренерів команд. Її наводить сайт Динамо Киев от Шурика.

Олександр ХАЦКЕВИЧ, головний тренер "Динамо":

- У першому таймі, звичайно, з нашого боку не було достатнього рівня агресії - заважала якась скутість, мабуть, результат занадто вже тис на хлопців. Ми дуже повільно переходили від оборони до атаки, "Шахтар" встигав перекривати зони, сідав за лінію м'яча.

У другому таймі ми стали краще контролювати м'яч, з нашого боку було більше гри вперед, Цітаішвілі теж непогано увійшов у гру, загострював.

Але проблема наша в тому, що нам ніким підсилити атаку. Ніби як і володіємо ініціативою, м'ячем, але все одно важко грати без нападників. Русину треба ще працювати і працювати. Фактично півроку грати без нападників важко. Може, в кінці матчу був сенс організувати свого роду навал на ворота суперника, а й для такої ситуації у нас не було потужного форварда.

При цьому позначалося те, що в другому таймі "Шахтар" почав збивати темп, валятися на поле. Зрозуміло, що суперника влаштовувала нічия, але мало не половина донецької команди почала валятися на поле.

Нарешті, впливали на гру і суддівські рішення. Футбол - це пристрасть, азарт, боротьба. А суддя своїми свистками збивав гру. Думаю, що таке видовище не приносить задоволення вболівальникам. Фонсека, може, залишився задоволений таким суддівством, але я - ні. Так, арбітр помилився в обидві сторони, але темп гри адже і так був не дуже швидким, так ще й суддя його збивав своїми рішеннями.

- Що вам більше сподобалося - атмосфера на трибунах, або гра вашої команди?

(Посміхається). Підтримка була хорошою, але гра нашої команди теж була непоганою. Так, у нас є проблеми в плані атаки, в плані агресивності, проте ми маємо те, що маємо, вичавлюємо максимум з поточної ситуації.

- Що трапилося з Вербичем?

Він сам попросив заміну. Поки важко сказати що-небудь про ступінь тяжкості ушкодження і терміни його повернення в стрій. Під час недавньої паузи Вербич їздив до Мюнхена на консультацію до лікаря, потім чотири дні перебував у свого реабілітолога, і тільки потім повернувся в розташування нашої команди. Сьогодні він взяв відповідальність на себе вийти на поле, хоч і не був повністю здоровий. Відіграв стільки, скільки зміг.

- Чим була викликана заміна Шапаренка?

На позиції "десятки" треба діяти більш агресивно, ризикованіше, намагатися частіше брати гру на себе. Так, необхідно грати і без м'яча, але необхідно шукати простір, а не так часто втікати до захисників. З виходом на поле Цітаішвілі ми трохи змінили і позицію Циганкова, змістивши його ближче до зони атаки. Одним словом, цією заміною ми хотіли загострити гру, додати агресії в атаці.

- Сьогодні ваша команда не завдала жодного удару в площину воріт. Чому?

- Щільність гри була досить високою. Особливо, перед штрафним майданчиком суперника. Так, з нашого боку були хороші передачі з флангів, але, повторюся, відчувалася нестача нападника. Які передачі віддавав да Пена! А форварда перед створом воріт, здатного грати на завершення, не було ...

"Шахтар", до речі, теж не завдав ударів. Повторюся, щільність і компактність гри була високою. Важко було знайти можливості для ударів з-за меж штрафного. Плюс, впливали рішення судді ...

- Прокоментуйте гру да Пени.

- Він робив на полі те, що від нього вимагалося: доставляв м'яч в штрафну і брав гру на себе. Так, да Пені поки не вистачає впевненості, але він показав, що є гравцем атакуючого плану, було видно, що у нього є хороші якості, він націлений на ворота і на те, щоб доставляти м'яч в штрафну суперника. Видно, що да Пена дивиться вперед, грає вперед.

- З огляду на, що відставання від "Шахтаря" залишилося колишнім, і становить воно сім очок, чи можна очікувати від "Динамо" якихось експериментів по грі і складу в заключному відрізку чемпіонату?

- Ми останні півроку тільки й робимо, що експериментуємо. Так, у нас є молоді футболісти, але треба не забувати про те, що їли ти вже граєш в першій команді, то повинен давати результат. Звичайно, ми розуміємо, що відрив у сім очок є досить серйозним, і сьогоднішня нічия - на користь "Шахтаря", але куди ж ще експериментувати? Що, треба випустити на поле 19-річних і 21-річних? Я знаю всіх цих хлопців, всі їхні можливості. Ми знаємо, які позиції нам треба посилити, на яких позиціях потрібно створити конкуренцію. Але експериментувати ... Ні, ми будемо боротися до кінця.

Паулу Фонсека, головний тренер "Шахтаря":

- Тактична гра без гольових моментів в жодної з команд. До останньої хвилини. Команди віддали перевагу своїй безпеці в обороні якомусь ризику в атаці. Ми контролювали більшу частину часу, були з м'ячем, але у нас не було будь-яких цікавих моментів біля воріт "Динамо". Те ж саме можна сказати і про суперника. Зізнаюся, очікував сьогодні побачити як більше ризикує "Динамо" через більшу потребу перемогти, але наш суперник грав безпечно. Як і ми самі. Причепитися до наших гравців в плані дій в обороні просто ні до чого. Важливо, що зіграли черговий матч на нуль. Якби мене запитали до пенальті, чи дійсно нічия - заслужений результат, то я б без роздумів відповів би ствердно. Але зараз ми дуже засмучені, адже дійсно могли перемогти.

Але найголовніше, що ми зберегли відрив від "Динамо". Нам ще далеко від перемоги в цьому чемпіонаті, але сьогодні ми зробили важливий крок до цієї мети.

- Чому Коваленко залишився в запасі?

- Логічне запитання. Коваленко добре виступав на своїй позиції, але він був травмований і деякий час не тренувався з нами. Його пауза виявилася досить тривалою, і ми прийняли рішення не ризикувати - фізичний стан Коваленко зараз ще не оптимальне.

Чому ваша команда так слабо зіграла в атаці?

- "Динамо" опускало всі свої лінії, коли ми були з м'ячем, закривалося повністю в обороні. Так, деякі моменти ми розігрували надто безпечно - потрібно було ризикувати. Але і "Динамо" не відкривалося, що не дозволяло нам гостро проводити атаки.

Сьогодні один з рідкісних матчів "Динамо" і "Шахтаря", який обійшовся без червоних карток. З вашого боку була якась установка на адресу футболістів, щоб вони грали стриманіше?

- Звичайно, я поговорив з ними перед матчем на цю тему. В таких іграх завжди дуже складно утримати контроль над емоціями. Прекрасно знаємо, що означають такі поєдинки для гравців, вони виявляються під великим емоційним навантаженням. Так що я завжди їм говорю, що треба намагатися тримати голову холодною. Такі матчі - це велике суперництво. У будь-якій країні таке є, коли грають гранди, рівні суперники. Для таких матчів емоції - це нормально. Але хочу сказати, що сьогодні гравці поважали один одного протягом усього матчу.

До речі, про жовті картки. Я вмію визнавати свої помилки. Такі матчі дуже складні для арбітрів, їх дуже складно судити. Сьогодні арбітр відпрацював чудово. Але при цьому я хочу сказати, що я був несправедливий після кубкового матчу з "Динамо" за свої слова на адресу арбітра. У мене від кромки поля є певний ракурс. І я вважав, що мав місце перебір по жовтим картках. І піддав арбітра критиці. Але переглянувши матч вдома, визнав, що всього дві жовті були невірними - Мораес і Степаненко. Решта жовті картки були заслуженими. Визнаю, що помилився, коли оцінював арбітра на прес-конференції після матчу. Рефері, звичайно, помилявся, але не в такій мірі, як я тоді сказав. Повторюся: судити такі матчі зовсім непросто.

- Чи відчуваєте ви впевненість, що виграєте чемпіонство, а гра з "Динамо" в Харкові буде формальністю?

- Я сподіваюся, що через місяць матч з "Динамо" буде формальністю. Але сьогодні була дуже небезпечна гра. Ми знали, що якщо програємо, то "Динамо" повірить в себе ще більше. При цьому попереду нас чекає багато складних матчів. Але ми утримали відрив від "Динамо" в сім очок. Це серйозна дистанція. Але мої футболісти знають, що ще далеко до перемоги. Нас чекає ряд складних поєдинків, і ми прекрасно знаємо, що граємо на ліміті своїх сил. Ми не повинні засипати - поки що ніхто нічого не виграв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Динамо" та "Шахтар" не змогли виявити сильнішого в нудному матчі

Після сьогоднішньої гри відрив "Динамо" від "Шахтаря" залишився незмінним – 7 балів.

Зараз ви читаєте новину «Хацкевич обурився суддівством». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути