пʼятниця, 16 серпня 2019 11:17

"Динамо" нагадує співака Зіброва – з нього частіше кепкують, аніж ходять на концерти" – преса про призначення Михайличенка

"Динамо" нагадує співака Зіброва – з нього частіше кепкують, аніж ходять на концерти" – преса про призначення Михайличенка
Олексій Михайличенко вдруге очолив київське "Динамо". Працював головним тренером у 2002-2004 роках

Українська спортивна преса без ентузіазму сприйняла призначення Олексія Михайличенка головним тренером київського "Динамо".

"Як показує історія, коли "Динамо" підходить до важливого роздоріжжя і "настає час зробити крок", як співає Андрій Макаревич, ті, хто приймають рішення, неодмінно фальшивлять – та так, що це потім відригується навіть не роками, а п'ятирічками.

Про це пише "Трибуна".

Ковтаючи чергову дозу вболівальницького горя, як минулого вівторка, доводиться озиратися в минуле, адже там заховані дитячі та підліткові психотравми, через які клуб сам загнав себе у стан лузера і ніяк із нього не може виборсатися. "Динамо" все більше походить на Тото Кутуньо чи Павла Зіброва — колись популярних виконавців, чиї композиції ще інколи під настрій насвистують, але із яких вже частіше кепкують, ніж ходять на їхні концерти.

Схожу думку висловлює football.ua.

"Після Лобановського першою командою "Динамо" керувало 8 легендарних "динамівців" і лише Сергій Ребров зумів змусити фанатів пишатися своєю командою. Робота решти семи (Михайличенко, Сабо, Буряк, Дем'яненко, Лужний, Блохін, Хацкевич) викликала, м'яко кажучи, дуже суперечливі відчуття. А тому у київських уболівальників, за всієї поваги до історії рідного клубу, вже виробилася певна відраза до вислову "динамівські" серця".

Клуб сам загнав себе у стан лузера і ніяк звідти не може виборсатися

З одного боку, Михайличенко приходить свіжим відносно нинішнього "Динамо", без будь-яких слідів роботи у тренерському штабі за останні 7 років (величезний термін як для нинішнього українського футболу), – пише "Обозреватель". Плюс основні помічники у нового наставника теж будуть новими, із колишніх залишився тільки тренер із воротарям Михайлов. Тому від Михайличенка чекають своєрідного "чистого аркуша" у тренувальному процесі.

Але, з іншого боку, новий наставник автоматом потрапляє в "лещата" очікувань. Сезон вже почався невдало (третє поспіль непотрапляння в Лігу чемпіонів серйозно розлютило фанатів), плюс всі жадають справжньої (а не теоретичної) конкуренції з "Шахтарем" у чемпіонаті. Тому хоч і у Михайличенка є певний запас довіри, але часу на довгі дистанції немає. Новому тренеру і так пощастило, що матч "Динамо" 4-го туру з "Маріуполем" перенесений із майбутнього уїк-енду на вересень. У результаті є зайвий тиждень у передматчевій підготовці, щоби розібратися, що до чого.

Чи заграє "Динамо" новими фарбами вже цього сезону? Далеко не факт. Багато залежить не тільки від Михайличенка, а й від самого Суркіса - як будуть здійснюватися трансфери, кого зможе запрошувати клуб. У середовищі уболівальників уже давно усталилася думка, що "Динамо" має потребу в радикальних змінах не тільки на тренерській лаві, а й у всій структурі управління. Михайличенко може знайти способи довести зворотнє. Але в той же час високі шанси бути поглинутим і зламаним системою та обставинами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що чекати від Олексія Михайличенка

Першу гру під керівництвом Олексія Михайличенка "Динамо" зіграє вдома у суботу, 24 серпня, проти донецького "Олімпіка".

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" нагадує співака Зіброва – з нього частіше кепкують, аніж ходять на концерти" – преса про призначення Михайличенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути