вівторок, 25 серпня 2020 11:10

"Динамо" Лобановського на останній хвилині гри пробилося в Лігу чемпіонів

"Динамо" Лобановського на останній хвилині гри пробилося в Лігу чемпіонів
Ващуку було важко з фактурними нападниками данського клубу. Фото УНІАН

25 серпня 1999 року київське "Динамо" провело один із найдраматичніших матчів відбору до Ліги чемпіонів. Кияни зіграли внічию – 2:2 з данським "Ольборгом" і пройшли до групового турніру. Ще за 15 хв. до кінця зустрічі "Динамо" поступалося – 0:2 і мало хто вірив у диво.

Першу гру на виїзді кияни виграли – 2:1 завдяки двом голам Реброва і дебютанта Максима Шацьких. Особливо красивий був м'яч Сергія, коли він знущально обіграв ледь не весь захист "Ольборга" й відкрив рахунок.

Ліга чемпіонів вислизала з рук команди Лобановського

Здавалося, що гра-відповідь перетвориться на формальність. Однак у першому таймі данці відкрили рахунок, а на 47-й хв. подвоїли його. Ліга чемпіонів вислизала з рук команди Лобановського. "Динамо" довго оговтувалося і нарешті на 75-й хв. Гусін забив рятівний м'яч.

Здавалося, додаткового часу не уникнути, але на 3-й доданій хвилині Максим Шацьких зрівнює рахунок у падінні – 2:2. "Динамо" оформило путівку до Ліги чемпіонів.

Там кияни пройшли перший груповий турнір і вийшли до другого. Лише карколомний удар Роберто Карлоса дав "Реалу" змогу уникнути поразки від "Динамо" й вийти до півфіналу, а згодом і виграти турнір.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 1999 року Шевченко забив найкрасивіший гол у фіналі Кубка України

Одразу після матчу в Києві небо в столиці засяяло вогнями салюту в честь виходу найкращого клубу України в Лігу чемпіонів.

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" Лобановського на останній хвилині гри пробилося в Лігу чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути