пʼятниця, 22 лютого 2019 08:15

"Динамо" завдяки кращій реалізації гольових моментів проходить "Олімпіакос"

"Динамо" завдяки кращій реалізації гольових моментів проходить "Олімпіакос"
Фран Соль забив свій перший гол за "Динамо". Фотоfcdynamo.kiev.ua

"Динамо" обіграло в Києві "Олімпіакос"1:0. Тиждень тому команди зіграли 2:2 в Піреї. За сумою двох матчів динамівці проходять до 1/8 Ліги Європи.

Не можна сказати, що якась із команд мала перевагу протягом двох матчів. Скоріше, це була гра двох рівних суперників. Переможця пари визначили деталі.

Вирішальним у цьому протистоянні із грецьким грандом стала краще реалізація моментів українською командою. "Олімпіакос" в домашній грі мав 3-4 гольових нагод, в Києві тричі мав хороші шанси засмутити Дениса Бойка. Але відсутність везіння та надійна гра динамівського воротаря не дозволила грекам розраховувати на успіх. На противагу цьому динаміці реалізували майже все, що могли. Маючи 3 моменти у Піреї вижали 2 голи .На Олімпійському Фран Соль мав дві нагоди, із яких одну реалізував.

В єврокубках, особливо на стадії плей –оф, не варто розраховувати не велику кількість моментів. Тут скоріше важливим є вміння вижати максимум зі створеного. Кожна помилка суперника – має каратися. Інакше, розраховувати на серйозний успіх просто не приходиться.

26 річний іспанський новачок Фран Соль показав, що він вміє забивати голи. Тільки для цього м'яч повинен частіше бути у штрафному майданчику суперника. Не варто розраховувати, що Соль завдяки власній майстерності буде забивати голи, обіграючи по 2-3 захисники в середині поля. Будуть гострі передачі в штрафну суперника – будуть голи від Франа Соля.

Зброєю "Динамо" стало підключення флангових захисників до атаки. В Греції асистом відзначився правий оборонець Томаш Кендзьора, в Україні – лівий оборонець Віталій Миколенко. Флангові півзахисники Віктор Циганков та Беньямін Вербич при атаках зміщуються в центр, таким чином відкриваючи можливість підключення до атаки флангових захисників. Такий тренерський хід почав приносити плоди.

Зброєю "Динамо" стало підключення флангових захисників до атак

Багато в чому вирішальним у цьому протистоянні стали складний календар "Олімпіакоса". Між матчами проти "Динамо" греки грали принципові протистоянні у внутрішньому чемпіонаті проти " АЕКа" та " ПАОКа". Тому звичайно, що за 11 днів провести 4 складних та важливих матчі на одному рівні - було просто не можливо. Тренер "Олімпіакоса" Педро Мартінш був змушений проводити ротацію в складі. Фізична втома, травми та пошкодження так і не дали грекам проти "Динамо" зіграти в оптимальному складі.


З цим також стикнеться Олександр Хацкевич у 1/8 Ліги Європи. Чемпіонат України поновлюється на вихідних. Тепер "Динамо" не матиме такої преференції грати тільки раз на тиждень, максимально готуючись до матчу. Потрібно буде поєднувати матчі Ліги Європи із внутрішнім чемпіонатом. Завдання наздогнати "Шахтар" - ніхто не скасовув.

"Динамо" виконало завдання мінімуму повторивши торішній результат в Лізі Європи. Тепер в 1/8 суперник буде складніше. " Челсі", "Інтер", " Арсенал", "Наполі" - виглядають найскладнішими варіантами. "Динамо" Загреб, "Славія", "Ренн" - більше простіші.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хацкевич розповів, за рахунок чого вдалось перемогти "Олімпіакос"

В наступному раунді Ліги Європи можливими суперниками "Динамо" можуть стати: "Айнтрахт", "Інтер", "Бенфіка", "Ренн", " Славія", "Динамо" Загреб, "Арсенал", " Севілья", " Валенсія, "Вільярреал", "Зальцбург".

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" завдяки кращій реалізації гольових моментів проходить "Олімпіакос"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути