неділя, 08 березня 2009 23:14

Динамівці забили чотири м"ячі у ворота "Ворскли"

Динамівці забили чотири м"ячі у ворота "Ворскли"
Матчем "Динамо" традиційно для цієї весни закінчився черговий тур чемпіонату України. Команда Юрія Сьоміна знала результати решти матчів і у разі перемоги над "Ворсклою" могла відірватися від "Металіста", який "зав"яз" на одинадцяти очках.

Перший тайм матчу проти полтавчан навряд чи приніс задоволення футбольним уболівальникам.

На полі йшла жорстка боротьба, з малою кількістю небезпечних моментів. Кияни краще використовували нечислені можливості, забивши два м"ячі, на які суперник відповів одним. Інша справа друга половина зустрічі! У ній динамівці за всіма статтями переграли опонентів, провівши багато гострих і цікавих атак, реалізувавши дві з них. У результаті, яскрава перемога 4:1.

Додатковий інтерес матчу додавали статистичні розклади. Згідно турнірної таблиці, після 18 турів у "Динамо" було 44 забиті м"ячі, а у "Ворскли" у пасиві лише 10 пропущених м"ячів. Обидва показники були кращими. У результаті, як виявилося, напад киян за всіма статтями переграв завжди ненадійний захист полтавчан, "відвантаживши" чотири м"ячі. Таким чином, тепер у "Динамо" найкращі показники – найбільша кількість набраних очок, переможних матчів, забитих м"ячів, менше усього пропущених. Враховуючи 11 очок фори над переслідувачем, темп команда набрала чемпіонський. Тепер залишається довести почату справу до логічного завершення.

Мабуть, вперше в офіційному матчі при Сьоміні "Динамо" зіграло у три захисника. За відсутності дискваліфікованого Ель Каддурі, травмованих Діакате та Юссуфа, а також з прицілом на єврокубковий матч проти "Металіста" (у ньому також не зіграє Несмачний), головний тренер застосував схему 3-5-2. Слід зазначити, що таку тактику "Динамо" застосовувало у кількох контрольних матчах на лютневому зборі у Марбельї. Отже, тріо центральних захисників склали (зліва направо) Михалик-Сабліч-Бетао, за фланги відповідали Нінковіч (зліва) та Єрьоменко, опорні півзахисники Вукоєвіч і Корреа, Алієв виконував функції плеймейкера, а Кравець та Мілевський склали дует нападників. Варто додати, в останні тридцять хвилин матчу, з виходом на поле Несмачного, Сьомін повернувся до звичної схеми з чотирма захисниками.

З перших хвилин зустрічі динамівці заволоділи ініціативою та почали методично шукати підходи до воріт Долганського. Переважно атаки йшли через центр, де грали Корреа, Алієв і Мілевський. Менш активно використовувалися фланги, на яких працювали Нінковіч та Єрьоменко. На 15-й хвилині Кравець отримав у штрафний м"яч і намагаючись пройти далі був збитий Ведмедєвим. Арбітр без зволікань призначив пенальті, реалізувати який для Алієва не склало труднощів. Не зупиняючись на досягнутому, господарі продовжили атакувати. Активний Алієв входить до штрафної та віддає м"яч на вільного Нінковіча. Мілош сходу пробив у дальній кут, без шансів для Долганського. Господарі на секунду розслабилися, дозволивши супернику провести контратаку. Кулаков класно пробив з правого флангу в центр штрафної, де Ярошенко виграв боротьбу у Бетао та головою пробив точно в кут - 2:1.

Невідомо, що сказав у роздягальні своїм підопічним Юрій Сьомін, але після перерви динамівці заграли на порядок цікавіше, не давши супернику жодного шансу на успіх. На 53-й хвилині черговий диво-гол подарував глядачам Алієв. Майстер "стандартів" блискуче пробив зі штрафної з 22-х метрів - м"яч немов з гармати влетів у неприкритий воротарем кут.

На 67-й хвилині черговий удар Олександра парирував воротар, але Кравець, який був перший на добиванні не схибив - 4:1.

Відзначимо, що у всіх чотирьох забитих м"ячах взяв участь Алієв. Тепер серед динамівців не на жарт ведеться боротьба за звання кращого бомбардира в чемпіонаті. Зараз 12 м"ячів на рахунку Бангура, по вісім у Алієва та Мілевського.

ФКДинамо, livesport.ru

Зараз ви читаєте новину «Динамівці забили чотири м"ячі у ворота "Ворскли"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути