Ексклюзиви
пʼятниця, 14 листопада 2008 12:46

Діка Адвоката хочуть позбавити почесного звання

Головного тренера ФК "Зеніт" Діка Адвоката хочуть позбавити звання почесного громадянина Петербургу.

Депутати відправили запит до Статутного суду міста з проханням перевірити законність самого факту привласнення "позачергового звання". Його голландський тренер отримав одразу після перемоги "Зеніту" в Кубку УЄФА. Тоді, повернувшись з Глазго, спікер Законодавчих зборів Північної столиці Вадим Тюльпанов запропонував "зробити нашого Діка почесним".

Не дивлячись на те що сама процедура привласнення звання суворо регламентована міським законом (таємним голосуванням із затвердженого заздалегідь списку кандидатів обираються не більше двох претендентів), у випадку з "маленьким генералом" депутати пішли на "маленькі порушення". І в 2008 році стало не два, а три нових "почесних". Відповідну церемонію з врученням регалій, яку провели в червні, вже після того, як пройшло вшановування інших "законних почесних".

Сам Дік Адвокат віднісся до всієї цієї історії філософськи: "Це життя, це нормально. Хтось тебе любить, хтось ні. Так завжди було, є і буде", - наводить слова наставника "Российская газета".

Зараз ви читаєте новину «Діка Адвоката хочуть позбавити почесного звання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути