Ексклюзиви
пʼятниця, 16 травня 2008 13:42

Девіч: вже в міжсезоння планую стати українцем

Лідер харківського "Металіста" Марко Девіч дав інтерв"ю напередодні матчу останнього туру чемпіонату України проти "Динамо".

 - Марко, так вже склалася ситуація, що 30-й тур для твого клубу втратив всіляку мотивацію, але ж проблем з настроєм не буде? Суперник-то принциповий.

 - Ти маєш рацію. На такі матчі додатковий стимул не потрібний. Окрім самого імені опонента, не можна забувати, що ми проводитимемо останній матч сезону на рідній арені. Хочеться зробити подарунок нашим уболівальникам, які, сподіваюся, під зав"язку заб"ють трибуни "Металіста".

 - Поєдинок першого кола, в якому вам вдалося перемогти завдяки твоєму голу, можна вважати найбільш успішним?

 - Не думаю, що ту гру варто називати найкращою. А ось точний удар у ворота Шовковського можу назвати найціннішим своїм голом в сезоні. Але це вже в минулому, тому не варто зациклюватися на матчі першого кола.

 - Окрім безпосередньо турнірної інтриги в чемпіонаті, не менш гостро стоїть питання з кращим бомбардиром першості.

 - Так, хотілося б завоювати це звання. Постараюся в останньому турі не підкачати. А ось щодо чемпіонату в цілому можу сказати тільки позитивні речі. Першість, поза всяким сумнівом, вдалася на славу. Той факт, що лише останній ігровий уікенд назве чемпіона і ще одну команду, що вилетіла, каже сам за себе.

 - До речі, про боротьбу за першу позицію. Чи міг "Металіст" реально скласти конкуренцію "Шахтарю" і "Динамо"?

 - Гадаю, такий стан справ цілком міг мати місце. Нам не вистачило для цього 8-9 очок, а це, по суті, три успішніші гри, і тоді можна було змагатися з українськими грандами на фініші першості. Постараємося в наступному сезоні втілити задумане в реальність.

 - Міжсезонний відпочинок вже спланував?

 - В принципі, так. В неділю ми граємо з "Динамо", а вже в понеділок я буду в Сербії  - дуже хочу побачитися з родичами. А потім рвону на море, правда, поки не визначився, куди саме. Ну і ще одна справа є.

 - ?!..

 - Я про зміну громадянства.

 - Чесно кажучи, останнім часом це питання, здавалося, так і залишиться тільки теорією.

 - Ні. Я серйозно планую стати українцем. Перерва між чемпіонатами  - найбільш відповідний для здійснення такого акту час.

 - Мабуть, хтось з тренерського штабу збірної з тобою зв"язувався?

 - Ні. До сих пір ніхто на зв"язок не виходив.

 - Але не можна забувати, що в отриманні українського паспорта є і юридичні перешкоди.

 - Знаю про них. Але клуб пообіцяв допомогти мені у вирішенні цих проблем. Подивимося, як воно буде. Сподіваюся, вийде втілити в життя задумане, а там, хочеться вірити, і тренер збірної України зверне на мене увагу

Болельщик
Зараз ви читаєте новину «Девіч: вже в міжсезоння планую стати українцем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути