Ексклюзиви
четвер, 03 лютого 2011 12:57

Данилов пропонує повернути Блохіна у збірну України

Данилов пропонує повернути Блохіна у збірну України

Національну збірну України з футболу до чемпіонату Європи 2012 року повинен готувати Олег Блохін. Про це заявив президент Прем'єр-ліги Віталій Данилов.

"Юрій Калитвинцев - дуже талановита людина, і він це довів. Але в нього занадто короткий тренерський досвід, тому я бачу його другим номером - при сильному, досвідченому наставнику. Номером першим може бути Олег Блохін.

Блохін - це єдиний тренер збірної України за весь час незалежності, під керівництвом якого наша національна команда блискуче провела відбіркові ігри і гідно виступила на чемпіонаті світу 2006-го року", - сказав Данилов, якого цитує ua-football.com.

За словами Данилова, у Блохіна, як громадянина України, буде більше мотивації домагатися результату.

"Для нього очолити збірну - це не просто комерційний контракт, як це було б для Ліппі. Ви ж повинні розуміти, що до Євро-2012 залишилося дуже мало часу, тому новий тренер національної команди повинен працювати, в тому числі, і на тривалу перспективу.

Ще один важливий момент. У депресивній ситуації, яка склалася в українському футболі напередодні Євро-2012, потрібна легенда, навколо якої будуть об'єднуватися і гравці, і фани. А хто може краще консолідувати український футбол, ніж володар "Золотого м'яча"? Згадайте, як країна вболівала на збірну, коли команда виступала на чемпіонаті світу", - зазначив він.

Нагадаємо, поки виконуючим обов'язки головного тренера збірної України залишається Калитвинцев, саме під його керівництвом команда зіграє 8-9 лютого на міжнародному турнірі на Кіпрі.

Призначити нового головного тренера або затвердити Калитвинцева повинен виконком ФФУ, але терміни його проведення досі невідомі.

За матеріалами Liga.net

Зараз ви читаєте новину «Данилов пропонує повернути Блохіна у збірну України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути