пʼятниця, 17 грудня 2021 12:40

Що потрібно знати про суперників збірної України у Лізі націй

Що потрібно знати про суперників збірної України у Лізі націй
Ґенріх Мхітаян був зіркою в АПЛ. Фото: REUTERS.

Збірна України у Лізі націй зіграє проти національних команд Шотландії, Ірландії та Вірменії.

Gazeta.ua писала детально про шотландців, бо вони є суперниками українців у стикових матчах відбору до Кубка світу.

Вірменія ще ніколи не грала на великих турнірах. Символом збірної є колишній гравець донецького "Шахтаря" 32-річний Ґенріх Мхітарян. Після виступів в Україні вірменин виступав за "Боруссію" Дортмунд, англійські "МЮ" та "Арсенал". Зараз захищає кольори "Роми". Значення Ґенріха для національної команди переоцінити неможливо. Він ключовий гравець та лідер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому Ребров не очолив збірну України

Загалом, Вірменія почала підніматися у плані футболу. Це вже не така безнадійна команда, яка була останні 15-20 років. Змогли піднятися у дивізіон Б Ліги націй. У відборі до Кубка світу навіть лідирували в групі на старті кваліфікації маючи у суперниках збірні Німеччини, Румунії, Північної Македонії.

У вірмен зараз немає вікових футболістів. Талановита молодь плюс гравці у найкращий для своєї кар'єри час - 27-30 років. Мова про гравця атаки "Ростова" Гурена Байрамяна, вінгера Саркіса Адамяна з "Гофенхайма". Натуралізували форварда "Бока Джуніорс" Норберто Бриаско-Балекяна, який має вірменські корені.

Тренує команду досвідчений іспанський тренер Хоакін Капаррос. Він має досвід роботи із "Севільєю", "Мальоркою", "Депортиво", "Вільярреалом", "Атлетико". Команда грає у п'ять захисників, два опрники та два форварди.

Україна та Вірменії грали у відборі до Кубка світу 1998, Євро -2020 та Кубка світу-2002 та Євро-2004. Вірмени у шести матчах здобули три нічиї та програли у п'яти матчах.

Головною зіркою збірної Вірменії є колишній гравець "Шахтаря" Генріх Мхітарян

Збірна Ірландії не змогла кваліфікуватися на Кубок світу. У групі із Сербією та Португалією ірландці набрали дев'ять очок та зайняли третє місце. Ірландія востаннє була на великих турнірах 2002 року, коли виступали на Кубку світу в Японії та Кореї.

Збірна складена із гравців англійських клубів різних рівнів. Найбільше відомий гравець - захисник "Тоттенгема" Мет Догерті.

Тренує команду місцевий спеціаліст Стівен Кенні. Раніше він працював із молодіжною командою.

Ірландія грає у силовий футбол з великою кількістю довгих передач та боротьби. Тактично команда грає у 3 -4-2-1, де три центральні оборонці, два опорники, та по одному гравцю на флангах.

Ірландія жодного разу не грала проти України в офіційних матчах.

Груповий етап Ліги націй триватиме з літа по осінь 2022 року. Переможець групи підніметься в дивізіон А, а остання команда гратиме в дивізіоні С наступного сезону.

У минулій Лізі націй Україна зайняла останнє місце у дивізіоні А маючи у суперниках Німеччину, Іспанію та Швейцарію.

У наступному матчі Україна зіграє 24 березня проти Шотландії в рамках стикових матчах Кубка світу.

Зараз ви читаєте новину «Що потрібно знати про суперників збірної України у Лізі націй». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути