четвер, 27 червня 2019 10:00

Що потрібно знати про потенційного новачка "Динамо" Матара Діеє

"Динамо" близьке до підписання 21-річного сенегальського форварда Матара Діеє. Футболіст прибив у розташування киян і пройде підготовку до старту сезону з командою Олександра Хацкевича. Контракт із сенегальцем поки не підписаний.

Весь минулий сезон позиція нападника була проблемною для "Динамо". Ще раніше пішли Жуніор Мораес та Дьємерсі Мбокані. Фактично Хацкевич входив у сезон із одним повноцінним нападником Артемом Бесєдіним. Як на зло, Артем отримав травму на початку сезону та фактично не зміг від неї оговтатися до кінця першої части сезону. Взимку йому була зроблена операція. Тільки в останніх іграх чемпіонату він зміг повернутися на поле. Молоді Назарій Русин та Владислав Супряга не змогли скористатися своїми шансами з тих чи інших причин. Врешті зимою придбали іспанця Франа Соля, але він у перших матчах отримав травму ключиці, яка не дозволила йому зіграти більше в чемпіонаті.
Але зараз проблем у нападі для "Динамо" немає бути. Беседін уже повернувся після травми та зміг зіграти в останній матчах минулого сезону. Соль теж вже готовий грати. Молодий Русин отримав певний досвід минулого сезону. Брати ще одного гравця на цю позицію виглядає не зовсім логічно.

"Кількісно "Динамо" не має проблем у нападі

Матар Діеє проявив себе з кращої сторони в другій половині минулого сезону, виступаючи за "Олімпік". Зміг забити за донецьку команду 7 м'ячів за 11 матчів. Це дуже хороший результат, враховуючи той факт, що "Олімпік" - один із аутсайдерів чемпіонату та забиває вкрай небагато. Особливість Діеє у тому, що він фактурний форвард, дуже гарно грає корпусом, здатен завершувати флангові передачі. При тому, що не соромиться відходити в середину поля в пошуку м'яча.

Автор: Соціальні мережі
  Діеє відразу став своїм в Україні
Діеє відразу став своїм в Україні

Сам Матар хоч є сенегальцем, але розпочинав кар'єру в Італії. Виховувався в молодіжній команді "Ювентуса", "Торіно" та " Віченци", але закріпитися там не зміг. У кращому разі грав за молодіжні команди або в нижчих дивізіонах. Останній час взагалі грав на Мальті. Тільки на початку 2019-го В'ячеслав Шевчук запросив цього форварда до "Олімпіка", де почав йому довіряти.

Автор: Офіційний сайт "Олімпіка"
  В чемпіонат України Діеє перейшов тільки пів року тому
В чемпіонат України Діеє перейшов тільки пів року тому


За стилем гри Матар абсолютно підхоть за стилем футболу, яких хоче бачити Олександр Хацкевич в "Динамо". Для нападника важливо боротися за м'ячі, намагатися нав'язати боротьбу захисникам та вміти вдало грати в штрафній суперника. Всіма цими рисами Діеє володіє. Проблема тільки в тому, чи вистачить йому класу грати в такій команді як "Динамо"? Вік гравця говорить, що перспектива в нього ще точно є.

За стилем гри Діеє підходить "Динамо"


Крім того, не варто забувати, що конкуренція в атаці "Динамо" вкрай серйозна. Бесєдін і Соль уже готові грати. У такій ситуації брат гравця тільки для кількості якось не дуже правильно. Тим паче, що Русин теж потребує ігрового часу. Не варто забувати про наявність талановитих форвардів Ісаєнка та Ваната в системі київського клубу.


Пошук і перегляд футболістів має вестися цілий рік. Матар показав, що таланти в нього є. Тільки для того, щоб розвиватися далі, потрібно стабільно грати. Навряд чи він відразу готовий виграти конкуренцію в більше іменних і досвідчених форвардів. Гра у 2 нападники теж не виглядає логічною, бо Соль, Бесєдін і Матар гравці одного стилю.

Сезон "Динамо" розпочне 26 липня в Одесі матчем за Суперкубок проти "Шахтаря"

Зараз ви читаєте новину «Що потрібно знати про потенційного новачка "Динамо" Матара Діеє». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути