вівторок, 11 червня 2019 08:01

Що потрібно знати про півфінальний матч молодіжного Кубка світу Україна — Італія

Сьогодні молодіжна збірна України зіграє у півфіналі молодіжного Кубка Світу проти одноліток з Італії.

Напевно, що ніхто не знає краще суперника італійців, як скаут " Кальярі" та за сумісництвом експерт Gazeta.ua Алекс Великих. Всі гравці Італії зростали на його очах. Тому Алекс прекрасно знає, як сильні та слабкі сторони суперника України, так і їхню побудову гру.

Спеціально для Gazeta.ua Алекс Великих поділився враженнями на рахунок сьогоднішньої півфінальної гри Україна - Італія

"Матч півфіналу молодіжного Кубка світу між Італією та Україною – гра двох сильних та цікавих по своєму суперників. Я думаю, що цей матч може стати прикрасою всього турніру в Польщі.

Минулого року обидві команди грали на Євро серед 19 річних у Фінляндії. Українці тоді дійшли до півфіналу, де поступилися майбутнім переможцям португальцям, а Італії програла тій самій Португалії тільки в фіналі.Тому звичайно, що рівень обох команд значний. Не можна сказати, що це випадковість вихід обох команд до такої стадії.

На Кубок світу в Польщу Італія не привезла всіх кращих гравців. Залишилися вдома головні зірки команди . В першу чергу Кін з "Ювентуса"( встиг вже засвітитися в навіть в Лізі чемпіонів), Тонеллі( "Брешіа"), Дзаніоло( вже встиг отримати запрошення до головної збірної Італії). Головна причина – майбутній Євро серед 21 річних, який незабаром відбудеться в саме в Італії.

Автор: Reuters
  Мойзе Кін вже грає за першу команду "Ювентуса"
Мойзе Кін вже грає за першу команду "Ювентуса"

Але наміри італійців в Польщі дуже серйозні. Команда хоче повторити мінімум турнір дворічної давнини, коли дійшли до півфіналу. Тоді не вдалося вийти до вирішального матчу, але виграли втішний матч за бронзові нагороди. Кістяк команди складають гравці, які минулого року дійшли до фіналу Євро у Фінляндії. З командою працює той самий тренер 52 річний Пауло Ніколато . Тому італійська збірна добре зіграна між собою.

Італія не привезла до Польщі всіх кращих гравців


Мені дуже буде цікаво подивитися на тренерське протистояння Ніколато – Петраков. Обидва тренери мають успішний досвід роботи з юнацькими збірними. Багато в чому Ніколато та Петраков між собою схожі – жоден з них не мав вдалої особистої кар'єри, ніхто з них не працював з великими клубами у своїй країні.

Повернемося до італійців. Зараз у складі команди дві головні зірки – воротар Пліццарі та форвард Пінамонті.

Пліццірі належить " Мілану", грає за молодіжну команду Ю -19. Його найбільша чеснота – хороша реакція, вміння відбивати одинадцятиметрові удари. Саме ці уміння дозволили привезти в Італію два роки тому в турнірі серед 17 річних срібло. В клубі з часом розраховують, що саме Пліццарі стане першим номером після можливого відходу Доннарумми.

Пінамонті – головна ударна сила італійців. Зараз тут в Італії завдяки вдалому виступу в Польщі цей гравець отримав шалену популярність в Італії. Сезон для нього не завершиться, бо після молодіжного Кубка світу він поїде на Євро серед 21 річних гравців.Пінамонті належить " Інтеру". В цьому сезоні разом з молодіжною командою виграв чемпіонат Італії.
Психологічна впевненість, лідерство на поле і в роздягальні робить його головною ударною силою команди.

Автор: Reuters
   За форвардом Італії Пінамонті полюють кращі клуби Європи.
За форвардом Італії Пінамонті полюють кращі клуби Європи.


Цей форвард може на полі все: в разі чого прикрити м'яч корпусом, зіграти на випередження, обіграти суперника, зіграти на другому поверсі ,зіграти на фланзі чи з глибини. Вже зараз за ним полюють провідні команди Європи.

Побудова гри італійців доволі консервативна та передбачувальна – 3-5-2 .В захисту міці три централі захисники - Габбі, Дель Прато, Раньєрі. Два швидких лотералі – Біланова та Тріпарлеллі. Трійка півзахисників розташованих за схемою перевернутого трикутника – Еспозіто, Пеллегріні та Фраттезі. В нападі – Пінамонті та майже 2 метровий Скамакка.

Італія завжди славилася своїм захистом. Ця збірна не є виключенням. Саме організація оборони є однією з самих сильних сторін команди Ніколато. Важливий гравецькоманди в середині поля Еспозіто. Саме цей футболіс тримає всі нитки управління команди. Я думаю, що Петракову варто приділити увагу саме цьому гравцеві максимально закривши його. Коли в Еспозіто не йде гра – виникають проблеми у всієї команди.

Ключовий гравець збірної Італії - Еспозіто

В італійців дуже активним виглядає лівий фланг. Тому правому захиснику українців Коноплі потрібно бути дуже уважним. Тут грає лівий латераль Тріпарлеллі за підключення півзахисника Пеллегріні та захисника Реньєрі. Правий фланг не такий активний, там грає один Беленова. Тому Петракову варто нівелювати активність лівого флангу італійців та скористатися відносною пасивністю правого.

Автор: За форвардом Италии Пинамонти охотятся лучшие клубы Европы.
  "Гірник" Конопля має зіграти надійно на правому фланзі захисту.
"Гірник" Конопля має зіграти надійно на правому фланзі захисту.


Можлива відсутність Попова може стати великою проблемою. Потрыбно буде нівелювати силових нападників Скамакка та Пінамонті. Саме ці гравці в першу чергу потребують фізичної протводії. Враховуючи велику кількість гравців у середині поля італійці будуть грати через довгі передачі в розрахунку на своїх високих нападників. При тому, що потрібно не забувати вміння італійців " малювати" порушення правил.

Варто не поступитися в силовій боротьбі форвардам суперника

На жаль, пропустить гру через перебір жовтих карто Цітаїшвілі. Увага до головного креативного гравця Булеци буде максимальна. Тому, я думаю, що на перший план виходить інший фланговий гравець Кащук. Саме його вміння втекти від суперника на швидкості, скористатися вільним простором може стати вирішальним для українців.


Напевно, що за такої гри була б дуже доречна швидкість Супряги. Але Владислав зараз явно не у формі. Сікан забиває в кожному своєму матчу. Тому має грати він. У Данила прекрасне гольове чуття. Я думаю, що він спробує знайти свій шанс. Ця збірна України славиться тим, що вміє витискати максимум зі своїм моментів.

Автор: Офіційний сайт "Динамо".
  Супряга - найбільше розчарування Укарїни на Кубку світу.
Супряга - найбільше розчарування Укарїни на Кубку світу.

Тому очікую дуже важкої гри. Головне не дати італійця відчути впевненості у своїх силах. Варто не дати супернику відчути перевагу в середині полі, інакше наслідки будуть серйозні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна мінімально обіграла Люксембург


Матч Україна – Італія відбудеться 11 червня о 18. 30 за київським часом.

Зараз ви читаєте новину «Що потрібно знати про півфінальний матч молодіжного Кубка світу Україна — Італія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути