пʼятниця, 02 серпня 2019 18:03

Що треба знати про новачка київського "Динамо"

Що треба знати про новачка київського "Динамо"
Жерсон Родрігес - гравець "Динамо"

Київське "Динамо" підписало контракт на 5 сезонів з півзахисником збірної Люксембургу Жерсоном Родрігесом, 24 роки. Попереднім клубом гравця була японська "Джубіло Івата". Cума трансферу склала 2 мільйони євро.

Жерсон Родрігес є вихованцем французького "Меца". Саме у системі цього клубу починав своє футбольне становлення. Але виявився непотрібним першій команді тому опинився в Люксембурзі – клубі "Свіфт Есперанж".

"Динамо" помітило гравця в матчах збірної України проти Люксембургу. Родрігес в цих поєдинках добре потерзав захист українців. Але допоміг збірній Україні здобути три очки на виїзді. На останній хвилині доданого часу за рахунку 1:1 Родрігес "зрізав" м'яч у свої ворота після подачі зі штрафного

Родрігес – універсальний гравець. Особливістю новачка "Динамо" є те, що він може зіграти на будь – якій позиції в атаці. В збірній більше діє на флангах, але без проблем здатний виконати роль центрального атакувального півзахисника або навіть форварда.

В "Динамо" на флангах конкуренція велика. На Родрігеса більше розраховують в ролі другого форварда. Завдяки швидкості та техніці він може доповнювати Соля та Бесєдіна.

В "Динамо" на флангах конкуренція велика.

Підходить під стиль Хацкевича. Новачок "Динамо" без проблем йде в обіграш суперника один в один. Має хороший ривок. Гра цього футболіста багато в чому побудована на індивідуальній майстерності.

Саме такий тип футболістів є підходящим для тренерського штабу "Динамо". Олександр Хацкевич будує атаку команди саме через індивідуальну майстерність гравця, вміння обіграти та загострити самому.

Підозрювався у неправомірній натуралізації. Литовська федерація, суперник у відборі до Євро-2020, підозрювала Родрігеса у тому, що він не правомірно отримав футбольне громадянство Люксембургу. За національність футболіст – анголець, але народився в Лісабоні. Перебрався до Люксембургу у 2013 році. У збірній з серпня 2017 року. Але ФІФА не знайшла порушення в натуралізації гравця та залишила результат матчу Люксембург – Литва в силі.

На Родрігеса більше розраховують в ролі другого форварда

Грав у Молдові та Японії. Жерсон Родрігес починав сезон 2018 -2019 в молдовському "Шерифі". Відзначився 8 м'ячами у 22 матчах. Після чого перебрався до Японії. Там теж себе проявив ще з кращого боку, але після зміни тренера в "Джубіла Івата" втратив місце в складі команди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 головних висновків матчу "Карпати" -"Динамо: кияни мають проблеми з грою першим номером


6 серпня "Динамо" стартує у кваліфікації Ліги чемпіонів виїзним матчем проти бельгійського "Брюгге". Найімовірніше, Родрігес буде заявлений на цей поєдинок
Винос:

Зараз ви читаєте новину «Що треба знати про новачка київського "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути