Ексклюзиви
вівторок, 13 серпня 2019 13:32

Що робити Євгенові Хачеріді

Що робити Євгенові Хачеріді
Євген Хачеріді знаходиться в статусі вільного агента

Колишній захисник "Динамо" та збірної України Євген Хачеріді перебуває в статусі вільного агента. Контракт із грецьким ПАОКом завершився, а новий клуб Хачеріді так і не знайшов.

Минулого літа Хачеріді з пафосом переходив до срібного призера чемпіонату Греції. Після проблем у "Динамо" перехід до ПАОКу мав стати екзаменом для самого гравця, на рахунок того, чи були проблеми регресу пов'язані за клубом, чи, власне, самими футболістом. У Греції Хачеріді підписав контракт за схемою 1+2. Тобто якщо сторони залишаються задоволені співпрацею через рік – контракт автоматично продовжується ще на 3 сезони.

Хачеріді провів тільки 11 матчів за свою нову команду. У другій половині сезону за ПАОК вже не грав. Зрозуміло, що в такій ситуації греки не захотіли продовжувати співпрацю з українським захисником.


Хачеріді провалився у Греції

Проблема Хачеріді полягає в тому, що він фактично останні 1,5 сезону не грав стабільно, мав конфлікти з тренерами. Самому футболісту вже виповнилося 32 роки у червні. Із віком Хачеріді має схильність до травм.

Із таким резюме буде вкрай важко знайти собі новий клуб. Особливо, враховуючи, що футболіст звик до хороших особистих умов контракту. Говорили про можливий трансфер у турецькі клуби. Але для переходу в цей чемпіонат потрібно мати "актуальне" ім'я. Хачеріді вже не викликається до збірної, не закриває найкращих форвардів світу у матчах єврокубків.

Можливий був би варіант із російськими клубами. Не так давно була інформація, що московський ЦСКА проявляє інтерес до гравця. Але проти цього бекграунд Хачеріді: під час матчу кваліфікації Ліги чемпіонів минулого сезону він показав фанатам "Спартака" захисні щитки синьо-жовтого кольору. Зрозуміло, що в Росії йому такого ніхто не пробачить. У разі можливого переходу буде тиск вболівальників і журналістів, який Хачеріді не витримає.

Хороші особисті умови можуть запропонувати на Близькому Сході. Не так давно там працював Сергій Ребров, зараз грає воротар Максим Коваль. Але щоб зайти на цей ринок, потрібно мати агента, який знає керівників місцевих клубів.

Показав фанатам "Спартака" захисні щитки синьо-жовтого кольору


Із останніх новин – інтерес до Хачеріді з боку чемпіона Румунії "Стяуа". Сам Мірча Луческу рекомендував гравця. Тут все теж непросто. Бос румунського гранда Джодже Бекалі має дуже непростий та емоційний характер. У разі чого – вкаже на вихід.

Хачеріді має сам зрозуміти, що його зірковий час минув. Сьогодні він – віковий гравець із багатьма особистими проблемами. Підписати за таких умов довгостроковий контракт із хорошим клубом буде вкрай важко. Краще бути реалістом. Для прикладу, "Олександрія" давно шукає гравця в центр оборони під Лігу Європи. Не найсильніший чемпіонат, стабільна зарплата та довіра тренера допомогли б Хачеріді ще пограти у футбол декілька сезонів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європейський гранд вказав на двері колишньому "динамівцю"

У складі ПАОКа Хачеріді провів тільки 5 матчів. 3 - у чемпіонаті Греції та 2 - в єврокубках. У складі "Динамо" виступав із 2008 по 2018 роки. Зіграв 150 матчів, забив 6 м'ячів. В активі Хачеріді 50 матчів за збірну України й три забиті м'ячі.

Зараз ви читаєте новину «Що робити Євгенові Хачеріді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути