понеділок, 02 березня 2009 11:36

"ЦСКА - один з претендентів на перемогу в Кубку УЄФА" - Зіко

"ЦСКА - один з претендентів на перемогу в Кубку УЄФА" - Зіко

Головний тренер ЦСКА Зіко оцінив шанси команди на перемогу в Кубку УЄФА, а також відзначив, що нападник Вагнер Лав і півзахисник Даніел Карвальо мають шанс знову потрапити до складу збірної Бразилії.

"Поки що рано говорити про те, що ЦСКА - один із претендентів на перемогу в Кубку УЄФА. У 1/8 фіналу вийшли цілий ряд рівших по силі команд, які реально претендують на перемогу в турнірі. Але по тій грі, що ми показали, можу сказати, що ЦСКА - одна з них.

Я задоволений тими іграми, які команда провела в Кубку УЄФА. Після тривалої перерви ми показали якісну гру не тільки з технічної та тактичної точок зору, але і з фізичної. Зустрічі з "Астон Віллою" показали, що ми дуже добре провели підготовчий період.

Поки що рано говорити про те, що ЦСКА - один з претендентів на перемогу в Кубку УЄФА.

ЦСКА - дуже хороший клуб, в якому зібрані чудові фахівці, зокрема, звичайно, футболісти. Сподіваюся, мені вдасться вдало працювати тут і повністю скористатися шансом, який мені представився.

Моя робота в "Буньодкорі" не була помилкою. Ніколи в житті досвід роботи не може бути помилкою. І неважливо, тренуєш ти велику або маленьку команду. Так, я працював у серйозних клубах, але це зовсім інша філософія, інший менталітет. Найголовніше - звертати увагу на усі ці різні ситуації та вчитися. Я вважаю, що провів три місяці в "Буньодкорі" з великою користю, це дозволило мені дізнатися про велику кількість речей, яких я раніше не помічав. Не розумію тих, хто говорить, що робота з командами нижчої кваліфікації - крок назад. Взагалі не вважаю за потрібне оцінювати тренерську кар"єру як періоди зльотів і падінь.

Наскільки виправдані очікування, що Карвальо, Рікардо Жезус і Рамон почнуть грати краще? Ці хлопці повинні грати не для Зіко і не при Зіко. Вони повинні це робити для самих себе. Я вже не знаю, чого чекають фахівці та вболівальники. Моє ж бажання - допомогти їм та іншим гравцям ЦСКА розвиватися. Даніел Карвальо вже показав свій рівень, але зараз йому потрібно зрозуміти, що ситуація змінилася: команда на ходу, на його позиції є конкуренція, так що йому залишається лише продовжувати працювати та заробляти свій шанс проявити себе.

Чи згоден я з тим, що Рамон і Рікардо Жезус - гравці нижчого рівня, ніж Вагнер і Карвальо? Не люблю оцінювати персонально футболістів. Це два хороші гравці, які можуть бути корисні команді. У кожного з них є свої ігрові дані, вони молоді та мають ще багато чому навчитися. Але порівнювати їх з Карвальо та Вагнером я б не став.

Що стосується "не виклику" Вагнера Лава до збірної Бразилії, то це вже питання не до мене - до Дунге. Можу лише сказати, що будь-який бразилець, який добре грає у будь-якій країні, має можливість опинитися в збірній Бразилії. Дунга чудово знає таких гравців, як Карвальо та Вагнер Лав, отже, якщо буде необхідність, він надасть їм шанс", - наводить слова тренера "Спорт день за днем".

Спорт день за днем, Sports.ru

Зараз ви читаєте новину «"ЦСКА - один з претендентів на перемогу в Кубку УЄФА" - Зіко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути