Ексклюзиви
пʼятниця, 26 грудня 2008 19:33

ЧС-2014 з футболу пройде в 12 містах Бразилії

Чемпіонат світу з футболу 2014 року пройде в 12 бразильських містах, повідомила в п"ятницю бразильська газета O Globo.

Рішення провести ЧС-2014 в Бразилії виконком Міжнародної федерації футболу (ФІФА) прийняв ще в 2007 році, проте точне число міст було невідоме до теперішнього часу.

Спочатку Бразилія позначила 18 стадіонів, які могли б прийняти матчі турніру, з них Футбольна Конфедерація Бразилії вибрала 12, згодом це число затвердила ФІФА.

За даними газети, ФІФА вже затвердила для проведення змагань такі міста, як Бразіліа, Ріо-де-Жанейро, Сан-Паулу, Белу-Орізонті і Порту-Алегрі.

Видання стверджує, що решту арен будуть вибрані спеціальною комісією, яка почне свою роботу в кінці січня 2009 року. Серед міст, згадуваних O Globo, "практично гарантований" шанс мають Форталеза, Ресіфе, Сальвадор і Курітіба, а в числі можливих кандидатів на місця, що залишилися, - Манаус, Белен, Куїаба, Гойанія, Кампу-Гранде і Флоріанополіс.

Газета нагадує, що ЧС-2006 в Німеччині також проводився в 12 містах, а на ЧС-2010 в ПАР буде задіяно 10 стадіонів. Рекордсменом по цьому показнику як і раніше є Іспанія, де ЧС-1982 пройшов в 14 містах. Виняток становлять Південна Корея і Японія - на ЧС-2002 було в цілому 20 міст.

Чемпіонат світу з футболу не проводився в Бразилії з 1950 року. Тоді майбутні п"ятикратні чемпіони програли у вирішальному матчі збірній Уругваю. Та поразка на знаменитому стадіоні "Маракана" в Ріо-де-Жанейро стала справді "чорною" сторінкою в історії бразильського футболу і сильно вразило національну гордість "самої футбольної" нації в світі.

sovsport.ru

Зараз ви читаєте новину «ЧС-2014 з футболу пройде в 12 містах Бразилії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути