неділя, 15 листопада 2020 00:31

Чому Україна програла Німеччині

Чому Україна програла Німеччині
Олександр Зінченко став головним антигероєм матчу. Фото: УАФ

У 5 турі Ліги націй збірна Німеччини у домашньому матчі обіграла Україну - 3:1. Що потрібно знати про гру?

Команди грали не в оптимальних складах. Через позитивні тести на коронавірус, травми та дискваліфікації обидві команди недорахувалися частини провідних гравців. Якщо Йоахім Льов зміг компенсувати втрати завдяки великому вибору футболістів, то Андрій Шевченко залишився фактично без можливості для маневру.

Шевченко спробував позбавити суперника простору. Збірна України зіграла другим номером, через кількісний захист. Німеччина вперлася у 3 лінії оборони. Коли суперник брав перепочинок, то українці збільшували темп гри та позиційно атакували. Тактика українців була доволі ефективною, якби не індивідуальні помилки.

У другому таймі Льов віддав ініціативу супернику. Німці відмовилися від позиційної атаки та високого пресингу. Подовгу розігрували м'яч на своїй половині поля, витягуючи на себе суперників. Розуміли, що сил Україні на довго не вистачить. В позиційній грі команді Шевченка явно бракувало нестандартних дій.

Олександр Зінченко став одним з антигероїв матчу. Дві помилки гравця "Ман Сіті" призвели до двох пропущених м'ячів. В обох випадках Зінченко програв єдиноборства Леону Горецкі.

Тактика українців була доволі ефективною, якби не індивідуальні помилки. Провалився Зінченко

Збірна Німеччини помилялася в захисті. Оборона німців зіграла не дуже надійно. Втрачали гравців у власному штрафному майданчику, пропускали швидкі атаки, не зажди вдало діяли при пресингу. Збірній України бракувало майстерності, щоб покарати суперника.

Найбільше вразливим у збірної України були фланги. Юхим Конопля та Едуард Соболь не завжди справлялися з своїми візаві. Збірна Німеччини могла використовувати флангові подачі та навіси, які не були дуже ефективними.

Команди думали про наступні матчі. Після 2 забитого м'яч німці відверто зменшили швидкості та збили темп гри. Після 3 голу у ворота Андрія Пятова, обидва наставники почали знімати провідних гравців,ʼ думаючи вже про важливі наступні матчі проти Іспанії та Швейцарії.

Збірна України могла розраховувати на здобуття очок. У тактичному плані українці були готові до сильних та слабких сторін суперника. Не вистачило реалізації та присутності всіх гравців. Індивідуальні помилки Зінченка перекресли весь план на гру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому Україна програла Польщі

17 листопада збірна України зіграє у гостях проти Швейцарії у 6 турі Ліги націй. Початок гри – о 21.45.

Зараз ви читаєте новину «Чому Україна програла Німеччині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути