Ексклюзиви
вівторок, 01 грудня 2020 22:40

Чому "Шахтар" переміг "Реал"

Чому "Шахтар" переміг "Реал"

У 5 турі Ліги чемпіонів донецький "Шахтар" переміг мадридський "Реал" -2:0. Що потрібно знати про матч?

Команди грали не в оптимальних складах. Зінедін Зідан не зміг розраховувати на 5 основних гравців на чолі із капітаном Серхіо Рамосом. Луїш Каштру залишився без вибору захисників

Каштру переграв Зідана. "Гірники" використали таку само тактику, як у першому матчі команд. "Шахтар"вибудував 3 лінії оборони. Атаки будувалися через швидкий вихід із оборони. "Реал" грав першим номером, через позиційну атаку та контроль м'яча. "Вершковим" вкрай важко були проходити кількісну оборону суперника, а контратаки "Шахтаря" були набагато гострішими. Подібний рецепт приніс успіх Каштру в Мадриді.

Рафаель Варан став головним антигероєм матчу. Французький захисник гостей ризикував отримати вилучення за фол останньої надії, потім привіз перший гол у власні ворота.

Перший гол вирішив долю матчу. Після пропущеного м'яча "Реал" зовсім втратив будь-яку впевненість у власних силах. Не створивши біля воріт Анатолія Трубіна фактично нічого за другий тайм. "Гірники" навпаки відчули впевненість та спокійно довели гру до перемоги.

Вершковим" вкрай важко були проходити кількісну оборону суперника, а контратаки "Шахтаря" були набагато гострішими. Подібний рецепт приніс успіх Каштру в Мадриді

"Шахтар" через травми залишився без двох форвардів. Після зіткнення із Вараном не зміг продовжити матч Жуніор Мораес. Його замінив Дентіньйо і теж не зміг завершити гру через пошкодження.

Вітао дебютував в Лізі чемпіонів. Бразильський захисник "Шахтаря" отримав свій шанс, бо Давид Хочолава та Сергій Кривцовим опинилися поза грою через травми. Вітао зміг уникнути грубих помилок.

Погода нівелювала перевагу "Реала" у класі. Важке поле не дозволила гостям продемонструвати свою перевагу у класі. На перше місце вийшли бажання, мотивація та фізичні кондиції.

"Шахтар" заслужив на перемогу. "Гірники" нівелювали сильні сторони суперника. Змогли витримати стартовий натиск та чекали свого шансу в контратаках та помилках суперника. "Реал" без командних та індивідуальних швидкостей нічого не зміг зробити із позиційним захистом суперника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зідан втратив контроль над роздягальнею "Реала" і має бунтівників - ЗМІ

Наступний свій матч у Лізі чемпіонів "Шахтар" проведе 9 грудня в гостях проти "Інтера".

Зараз ви читаєте новину «Чому "Шахтар" переміг "Реал"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути