субота, 26 червня 2021 18:00

Чому Ломаченку важливо нокаутувати Накатані

 

Ще недавно найкращий боксер світу незалежно від вагової категорії Василь Ломаченко повертається в ринг після поразки від американця Теофімо Лопеса в бою за звання абсолютного чемпіона світу у легкій вазі. На арені Virgin Hotels в Лас-Вегасі, США, український боксер зустрінеться з добротним суперником з Японії Масайоші Накатані - мабуть, єдиним гідним і доступним суперником для того щоб "повернутися в гру" у легкій вазі. Бій розпочнеться орієнтовно о 5:00 27 червня за київським часом. Gazeta.ua виділяє важливі деталі цього бою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ломаченко пообіцяв встановити світовий рекорд

Бій рейтинговий, але має величезне значення для обох суперників

На кону в поєдинку Ломаченко - Накатані не буде стояти жодного титулу. Але його значення важко переоцінити. Українець має закрити - статистично і психологічно - жовтневу поразку від Лопеса. І має це зробити яскраво - щоб боксерська спільнота побачила сенс у проведенні матчу-реваншу між Ломаченком і Лопесом до якого прагне українець. А також щоб почала вимагати в останнього дати згоду на цей бій.

Перемога Василя має також бути переконливою і переконливішою в порівнянні з тим, як позаторік Лопес розібрався з Накатані. Той бій завершився перемогою американця за рішенням суддів, але від американського панчера всі очікували нокауту. І у Накатані були виграні раунди та багато хороших епізодів. Можливо, дивлячись той бій, Ломаченко повірив, що на Лопеса можна виходити і з травмою плеча, якої зазнав у тренувальному таборі.

Потрібен нокаут

Ідеальним варіантом для Ломаченка було б нокаутувати Накатані - вперше у його кар'єрі. І Ломаченко безумовно це зможе зробити. Але якщо буде у своїй найкращій формі. А отже, якщо його не турбуватиме проопероване плече і не повилазять інші болячки. І якщо на його діях не буде позначатися зношеність від величезної кількості боїв і важких тренувань батька-тренера Анатолія Ломаченка і солідний для легкої ваги вік - 33 роки.

Накатані - "клієнт" Ломаченка

Так, у Ломаченка були певні проблеми у легкій вазі з більшими від нього хлопцями. Пригадаймо, хоча б нокдаун від Хорхе Лінареса. Він не зміг нокаутувати Хосе Педрасу і Люка Кемпбелла. Але Накатані - дещо інший варіант. Він - "клієнт" Ломаченка, якого той має розібрати на частини і в підсумку нокаутувати. Або змусити рефері зупинити бій чи кут японця викинути білий рушничок.

Ломаченко робитиме ставку на серії ударів по корпусу

Накатані - добротний боксер, він входить у ТОП-10 рейтингів усіх чотирьох основних боксерських федерацій. Він дав бій Лопесу і він зламав хід останнього бою з Феліксом Вердехо, який складався не на його користь. Він жорсткий, витривалий, вольовий боксер, який буде битися до кінця і навряд чи колись здасться сам. Він має колосальну перевагу над українцем у зрості та розмаху рук. Але в нього багато огріхів у техніці, чимало дірок у захисті. Ломаченко його буде ловити на контратаках, вимотувати в ближньому бою і врешті розбиватиме та виснажуватиме ударами по корпусу. Бачиться, що проти височезного суперника Ломаченко робитиме ставку саме на серії ударів по корпусу. І коли японець дещо втомиться, добити його для українця буде справою техніки. Це якщо ми допускаємо, що побачимо недільного ранку в ринзі пікову версію Ломаченка.

Варіанти Ломаченка після бою з Накатані

В разі яскравої перемоги і нокауту, можна буде говорити про реванш з Лопесом або бій проти іншого молодого американця Девіна Гейні - володаря титулу WBC у легкій вазі.

Якщо ж Ломаченко виглядатиме блідо і таки переможе за рішенням суддів, в подальшому можлива зустріч з чинним чемпіоном світу у двох вагових категоріях Джервонтою Девісом - він та його промоутер Флойд Мейвезер-молодший тільки чекають, коли Лома постаріє щоб зняти з нього цінний скальп для спадщини американського боксера.

В разі поразки Ломаченка йому залишиться або завершувати кар'єру або остаточно переконавшись, що легка категорія - не його, повернутися у другу напівлегку, в якій він почувався найбільш комфортно і яка є для нього "рідною".

Накатані, як лакмусовий папірець

Ломаченко заявляє, що зміг перезавантажитись після зустрічі з Лопесом. Але є сумніви, чи йому це вдалося - надто часто він згадує Лопеса в своїх інтерв'ю і ніяк не може змиритися та прийняти тієї поразки. Недільний бій покаже, чи зміг Ломаченко відновитися та очистити свої думки від минулого, звільнитися від важкої психологічної ноші і наскільки він готовий до повернення у велику гру.

Василь Ломаченко, 33 роки, провів на профі-ринзі 16 боїв - має 14 перемог, 10 нокаутів, дві поразки. Володів чемпіонськими титулами у трьох вагових категоріях. 32-річний Масайоші Накатані виграв 19 поєдинків, 13 нокаутів, та один програв. Має унікальні для легкої ваги дані - зріст 182 см і розмах рук 180 см.

Зараз ви читаєте новину «Чому Ломаченку важливо нокаутувати Накатані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути