неділя, 26 грудня 2021 21:00

Чому Довбик не повинен переходити в "Динамо"

Чому Довбик не повинен переходити в "Динамо"
Артем Довбик грає за "Дніпро-1" з початку 2020 року. Фото: ФК "Дніпро-1".

Форвард збірної України та "Дніпра-1" 24-річний Артем Довбик став найкращим бомбардиром першої частини сезону з 14-ма забитим м'ячами.

Довбик також зміг відзначитися двома голами за збірну України. Вивів національну команду у чвертьфінал Євро-2020/21 та забив важливий гол у ворота Боснії у кваліфікації Кубка світу.

Скату Алекс Великих спеціально для Gazeta.ua розповів про перспективи Довбика у другій частині сезону.

Які сильні та слабкі сторони Довбика?

Це фізично розвинутий футболіст, має хороші антропометричні данні, швидкість для такого формату, техніка, вміння концентруватися й у важливих матчах забивати - основні сильні сторони українського бомбардира.

Явних слабких сторін у гравця я не бачу. Дриблером його не слід розглядати й використовувати. Можливо слід додати у вмінні грати на другому поверсі під час стандартів як в атаці, так й у захисті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт оцінив потенційну "зірку" збірної України

Готовий вже Довбик до переїзду у топчемпіонати?

Довбик безумовно є гравцем до якого прикута увага європейських клубів. Футболіст граючий на позиці центрального нападника та забивний. Має хороші антропометричні дані, які роблять його конкурентним у топчемпіонатах Європи - Англії, Італії, Німеччини.

Артем вже знаходиться в такому віці, що психологічно він вже готовий до переїзду у провідні чемпіонати, а технічно та спортивно навіть у клуби перших шісток головних чемпіонатів.

Яким клубам потенційно він би міг бути цікавим?

Команди Англії, Італії, Німеччини й Португалії. Менш підходить його гра до іспанського та французького чемпіонатів. А так умовна "Боруссія" Дортмунд, "Інтер", "Мілан", "Дженоа" та клуби АПЛ звичайно слідкують за гравцем.

Не стане проблемою негативний досвід у Данії?

Я не вважаю досвід гри Довбика в Данії негативним, навпаки цей досвід дав багато для становлення характеру гравця. Європейські фахівці оцінили нормально його період в "Мітьюланді". А те що датський клуб залишив за собою 50% прав на гравця свідчить про те що вони вірять в майбутнє гравця в Європі.

У ЗМІ називають суму €12-15 млн. Скільки реально може коштувати Довбика?

Сума десь приблизна до реальною Вона значно підскочила за останній рік, й гол на Євро-2020/21 суттєво вплинула на неї. Гольові моменти в збірній, гольова феєрія в клубі - все це надає ціни українському форварду. Для форвардів, що забивали на Євро такого формату й віку як Артем немає за нижчу ціну.

Зміг би Довбик вирішити проблему форварда для "Динамо"?

Позиція форварда для "Динамо" проблемна вже не один рік. Артем би міг потенційно посилити команду Мірча Луческу, але чи це буде правильним кроком у розвитку самого гравця. "Динамо" повинно визначитися зі стилем гри, особливо з проблемами вінгерів, що ми бачили у команді в цьому єврокубковому циклі. Але якщо Луческу хоче підписати Довбика, то слід розуміти, що навіть для Кріштіану Роналдо потрібно мати гідних партнерів. "Динамо" потребує посилення вцілому.

Артем Довбик є уродженцем Черкас. Грав за місцевий "Дніпро". Виступав за "Дніпро", "Зорю" Бельци, данські клуби "Мітьюлланд" та "Сеннерйокс" Із 2020 року виступає за "Дніпро-1".

Виступав за юнацькі та молодіжну збірну України. За національну команду провів шість матчі та забив два голи. Трансфермаркет оцінює футболіста у €5 млн.

Зараз ви читаєте новину «Чому Довбик не повинен переходити в "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути