Ексклюзиви
четвер, 20 січня 2022 20:01

Чому "Динамо" продає Леднєва

Чому "Динамо" продає Леднєва
Богдан Леднєв не зміг заграти в "Динамо". Фото: Dynamo.kiev.ua

Київське "Динамо" близьке до продажу свого півзахисника 23-річного Богдана Леднєва. Угорський клуб "Фехервар" хоче орендувати українського півзахисника за €300 тис з правом викупу.

Леднєв вважався одним із головних талантів "Динамо". Кияни запросили його у 2016 році із "Дніпра". На футболіста також претендувала іспанська "Малага". Богдан разом із Віталієм Миколенком, Миколою Шапаренко, Денисом Поповим був зіркою молодіжної команди. Команда Юрія Мороза вдало висутупала в Юнацькій Лізі УЄФА.

Трансформацію у дорослий футбол пройшов у "Зорі". Юрій Вернидуб змінив йому позицію із правого вінгера на атакувального півзахисника. У Віктора Скрипника став одним із найкращих бомбардирів чемпіонату. Але після поверення у "Динамо" не пішло.

Богдан Леднєв програв конкуренцію за місце в складі "Динамо" Віталію Буяльському

Якби у київській команді продовжувалася тренерська лінія Хацкевич-Михайличенко, то шанси Богдана були б високі закріпитися в складі "Динамо". Мірча Луческу вимагає не тільки ефективних та індивідуальних дій в атаці, але дисципліни та багато чорнової роботи. Тут Леднєв в чисту програв Віталію Буяльському конкуренцію за місце в складі.

Сидіти у молодому віці на лаві запасних Леднєв не хоче. У футболіста є амбіції розвивати свою кар'єру. Тільки от угорський "Фехервар" - не найкращий варіант. Рівень місцевого чемпіонату нижчий за український і команда займає тільки четверте місце в таблиці. Там Леднєв може тільки віддати все, що здобув в "Зорі" та "Динамо", але не здобути нічого нового. Поїхати із "Фехервара" у провідні чемпіонати чи попасти у збірну буде не просто. Там можна тільки зароби гроші, бо клуб фінансує нафтова компанія.

Богдан Леднєв є вихованцем київської школи "Атлет". Виступав за юнацькі команди "Дніпра", "Динамо". Сезони 2018/20 провів на правах оренди за "Зорю". У складі першої команди "Динамо" зіграв 20 матчів та забив один гол. Виступав за юнацькі та молодіжні збірні України. Претендував на поїздку на Євро-2020, але не потрапив до заявки.

"Фехервар" займає четверте місце у чемпіонаті Угорщини. Команда на шість очок відстає від лідера "Ференцвароша". В складі команди виступають два колишніх гравці збірної України - Іван Петряк та Євген Макаренко.

Зараз ви читаєте новину «Чому "Динамо" продає Леднєва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути