Ексклюзиви
середа, 09 жовтня 2013 18:58

"Чоловіки проти раку грудей" - футболісти збірної України закликають жінок відвідати мамолога
14

Фото: ФОТО: Ірина КОЗЮПА

Футболісти національної збірної України взяли участь у проекті "Чоловіки проти раку грудей". Сьогодні у Будинку футболу пройшла його презентація.

У холі і конференц-залі виставлені стенди із зображеннями Андрія П'ятова, В'ячеслава Шевчука, Артема Федецького, Євгена Коноплянки та Віталія Мандзюка. Гравці позують із своїми футболками через плече.

Журналістам показують соціальний ролик за участю Романа Безуса та його дружини.

"Ризик на полі виправданий. Ризикувати у житті не варто", - йдеться у ролику, в якому Безус спочатку забиває за збірну України, а потім озвучує девіз проекту "Збережи кохану! Сходи з нею до мамолога".

Відзначимо, що у жовтні по всьому світу проходять дні боротьби з раком грудей. Соціальна реклама за учатю футболістів триватиме близько місяця. Фотографії футболістів будуть у журналах, газетах, великих торгівельних центрах Києва, Донецька та Львова. Також ними будуть брендовані центральні станції столичного метро. Всі центральні канали покажуть ролик за участю Безуса.

"Рак - це не вирок, - каже голова Всеукраїнської громадської організації "Разом проти раку" Лариса Лопата. - Головне вчасно виявити проблему. Перевірку потрібно робити, щоб переконатися, що все добре".

"Такі заходи не можуть знизити рівень захворювання, - каже головний онколог МОЗ Ігор Сєдаков, - але вони мають спонукати жінок до ранього виявлення, насамперед завдяки постійному плановому обстеженню. Жінкам після 25 років раз на рік потрібно проходити обстеження УЗД. Після 40 років - проводити мамографію."

За статистикою, щогодини двом жінкам в Україні діагностують рак молочної залози. Також щогодини одна жінка помирає. Причина - запізніле звернення до лікарів.

"Після таких даних, аж страшно щось говорити. Волосся дибки встає, - каже один із тренерів збірної України Олександр Заваров. - Ми з радістю прийняли участь у проекті. Кожен чоловік хоче бачити свою кохану здоровою. Те саме стосується сестер, матерів і доньок.

"Хлопці пройнялися ідеєю, - додає прес-аташе збірної Олександр Гливинський. - Тут як і у футболі, потрібно грати на випередження. Сподіваємося, що футболістів почують і чоловіки супроводжуватимуть своїх дружин до мамолога."

Самі футболісти участь у презентації не взяли через підготовку збірної України до надважливого матчу кваліфікації ЧС-2014 проти Польщі.

"Можна сказати, що вони зараз на карантині, - каже Заваров. - Футболісти не можуть залишати розташування збірної. Матч проти поляків дуже важливий для нас. Від нього багато залежить."

Організатори зазначають, що хотіли у незвичний спосіб привернути увагу до важливої соціальної проблеми. Для цього обрали футбол.

Зараз ви читаєте новину «"Чоловіки проти раку грудей" - футболісти збірної України закликають жінок відвідати мамолога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути