пʼятниця, 12 квітня 2019 19:00

Чого чекати від бою Ломаченка з Кроллою

 

Суботнього ранку українець Василь Ломаченко захищатиме титули WBA, WBO та американського журналу "The Ring" у бою з екс-чемпіоном світу з Великої Британії, обов'язковим претендентом на пояс WBA Ентоні Кроллою. Бій пройде на арені "Staples Center" у Лос-Анджелесі, США. Gazeta.ua виділяє деякі важливі деталі наступного поєдинку, а починаючи орієнтовно з 6:00 год. 13 квітня проведе текстову онлайн трансляцію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ломаченко перевершує Мейвезера"

Mismatch

Ентоні Кролла підходить до бою в найкращій формі, він неймовірно мотивований і готовий ментально. Нема сумнівів, що виступить на межі своїх людських можливостей. Та чи порівнянний цей рівень з "космосом" найкращого боксера планети? Далеко ні. Якщо в першій половині бою ще можна очікувати більш-менш конкурентного протистояння, то в другій точно все стане на свої місця. За усієї поваги до характеру, бійцівських якостей британця, нас очікує бій нерівних суперників, які виступають в різних лігах. Ломаченко декласує Кроллу за умови, якщо в ринзі не трапиться нічого екстраординарного.

Шанси Кролли

У британця є два варіанти перемогти – травма Ломаченка і "lucky punch". Причому надія на "щасливий удар" значно менша, аніж на те, що українець травмується - 2014 року з тайцем Чонталарном Пірійяпіньйо і торік з венесуельцем Хорхе Лінаресом "Hi-Tech" вже зазнавав травм. Після останньої переніс операцію на плечі. Щоб збільшити свої шанси якщо не на перемогу, то на гідне протистояння фаворитові, Кролла може взяти за приклад роботу Орландо Салідо – п'ять років тому досвідчений мексиканець у другому бою Ломаченка серед профі нав'язав йому вкрай брудну манеру і завдав єдиної поразки у профі-кар'єрі. З тих пір українець набрався досвіду, змужнів і, думається, вже знає, як правильно відповідати на нелегітимні дії суперника, навіть якщо рефері на них не реагуватиме.

Пік минув

Найбільші досягнення британця припали на 2015-2016 роки. У листопаді 2015-го він з другої спроби здобув титул чемпіона світу – за версією WBA у легкій вазі. Перший бій в тому ж році проти колумбійця Дарлея Переса завершився унічию, а в другому Кролла нокаутував суперника ударом по печінці в п'ятому раунді. У травні 2016-го він успішно захистив титул в бою з венесуельцем Ісмаелем Барросо. Британець перехопив ініціативу після програних початкових раундів і в сьомому нокаутував претендента на титул ударом по корпусу. У вересні 2016-го програв у конкурентному бою за очками венесуельцю Хорхе Лінаресу і втратив титул. За півроку поступився йому і в матчі-реванші – теж за одностайним рішенням суддів, але вже в односторонньому бою. Торік у травні Ломаченко переміг Лінареса технічним нокаутом в 10 раунді і став чемпіоном світу у третій ваговій категорії.

Трохи статистики

За 12 років професійної кар'єри Кролла провів 43 поєдинки – 34 виграв, 13 нокаутів, шість програв і три закінчив унічию. Цікава деталь – із сімома суперниками він зустрічався двічі. У цих боях має сім перемог, п'ять поразок і дві нічиї. Повторні бої завершував краще, ніж перші – у трьох випадках з чотирьох. Ломаченко натомість матчів-реванші не проводив. З 13-ма різними суперниками в нього 12 перемог, 9 нокаутів і одна поразка. Для українця це буде третій бій у легкій ваговій категорії – другий захист титулу WBA і перший захист титулу WBO. В цій категорії він поступається в габаритах усім суперникам. У Кролли перевага над українцем в чотири сантиметри – 174 проти 170 у зрості і 170 проти 166 у розмаху рук.

Із сімома суперниками Кролла зустрічався двічі

Прогноз

Навряд чи Кролла почує фінальний гонг, як і навряд чи він здасться, як чотири поспіль суперники Ломаченка в період 2016-2017 років. Швидше за все українець його або нокаутує в другій половині бою або кут британця чи рефері зупинять бій, коли домінування чемпіона загрожуватиме здоров'ю претендента.

Ломаченко заявив про намір об'єднати усі пояси у легкій вазі. Залишилося виграти титули WBC і IBF. Ними наразі володіють американець Майкі Гарсія та ганієць Річард Коммі. Якась конкретика щодо боїв з ними має з'явитися після бою з Кроллою.

Зараз ви читаєте новину «Чого чекати від бою Ломаченка з Кроллою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути