Ексклюзиви
вівторок, 20 лютого 2018 20:11

Чисто норвезьке вбивство: "Челсі" і "Барселона" зіграли найдраматичніший матч між собою
3

Баллак щось відчайдушно кричав Евребе на вухо
Фото: Reuters
Дісталося арбітру і від Дрогба
Евребе не показав в ворота "Барси" два очевидних пенальті

Сьогодні "Челсі" і "Барселона" зіграють в рамках 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. Розпочнеться поєдинок на "Стемфорд Брідж" о 21:45.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто виграє Лігу чемпіонів?

Це вже не перша зустріч команд в найпрестижнішому клубному турнірі континенту. В пам'яті у вболівальників досі живе драматичний поєдинок, за результатами якого лондонці пролетіли повз фінал сезону 2008/2009. Вже на 9-й хвилині Ессьєн відкрив рахунок блискучим ударом. Але в додатковий час "Барса" нокаутувала "аристократів": результативну передачу Мессі реалізував Іньєста.

Але справжнім нокаутом для "Челсі" стало суддівство норвежця Тома-Хеннінга Евребе. Останній не призначив у ворота "Барси" два очевидних пенальті, коли руками в штрафному зіграли Самюель Ето'О і трохи раніше Піке. Другий епізод трапився вже за рахунку 1:1.

Після гри арбітрові довелося тікати від майже всього складу лондонців. Дивом норвежець залишився неушкоджений.

"Це найгірше суддівство, яке я коли-небудь бачив", - говорив після матчу наставник "Челсі" Гус Хіддінк.

"Це гидка ганьба", - кричав Дідьє Дрогба. Правда, за кілька місяців Евребе зустрівся з Дрогба на якомусь заході. І вони потиснули один одному руки.

У ніч після матчу Евребе переселили в інший готель, а на його телефон прийшли десятки смс-повідомлень з погрозами. На цьому розлючені ультрас не заспокоїлися: в 2012-му, через три роки після матчу, йому написали: "Я прийду і вб'ю тебе разом з твоєю сім'єю". Далі загроз, дякувати Богу, не дійшло.

Це був матч-відповідь. У першому перемогу здобув "Челсі" 1:0, але правило виїзного голу разом із рефері вивели у фінал турніру команду Хосепа Гвардіоли. Яка стала переможцем, обігравши в заключному матчі "МЮ" 2:0. Голи забивали Ето'О та Мессі.

Для реваншу "Челсі" знадобилося три роки. "Аристократи" в півфіналі сезону 2011/2012 обіграли "Барселону" з рахунком 3:2 (1: 0 перемога лондонців в першому матчі і 2:2 у другому), а в мюнхенському фіналі в серії пенальті дотиснули "Баварію", 4:3.

Зараз ви читаєте новину «Чисто норвезьке вбивство: "Челсі" і "Барселона" зіграли найдраматичніший матч між собою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути