понеділок, 15 листопада 2021 21:00

Чи зможе Україна зайняти друге місце в групі

Чи зможе Україна зайняти друге місце в групі
Доля збірної України буде вирішуватися у Гельсінкі. Фото:УАФ

16 листопада збірна Україна проведе заключним матч у групі відбору до Кубка світу-2022 проти Боснії та Герцоговини.

Суперник українців вже втратив шанси на поїздку в Катар. У попередньому матчі боснійці вдома несподівано програли Фінляндії -1:3. Через травму пропускав матч капітан Боснії Едін Джеко. Без свого лідера боснійці просто розвалилися та програли супернику, який півтора тайму грав у меншості.

Не варто чекати від Боснії супротивну проти України. Джеко також в цьому матчу не зіграє. Буде відсутній інший лідер Сеад Колашиц через травму. Наставник Боснії Йвайло Петєв не приховує, що дасть шанс проявити себе гравцями, які менше грали. Іншими словами для боснійців це буде товариський матч із підвищеною відповідальністю. Вони втратили свою головну зброю - мотивацію та бажання. Тому слід чекати легкої перемоги команди Олексанра Петракова. Причому різниця м'ячів дозволить перевершити за цим показником Фінляндію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому Україна не змогла перемогти Болгарію

Головна проблема в тому, що Україна сама не вирішує свою позицію в таблиці. Якщо Фінляндія переможе Францію, то фіни стають другою командою незалежно від матчу у Сараєво. Якщо нічия - то разі перемоги України будуть визначати різницю забитих та пропущених м'ячів. Тут фіни поки на два м'ячі попереду. Але Україну може нівелювати цю різницю в матчі проти немотивованої Боснії.

Франція вже виграла групу. Враховуючи складний календар Дідьє Дешам не буде перезавантажувати своїх зірок. Тому провідні гравці французів не зіграють в Гельсінкі. Плюс погодні умови явно будуть на користь господарів. Для другого складу Франції матч проти Фінляндії теж не виклик чи можливість проявити. Це гравці самого високого рівня, які грають у провідних командах. Сенсу витрачати зайві сили для них теж немає.

Дешам не виставить основний склад у Гельсінкі

Це не значить, що Франція віддасть легко три очки. Якщо все складеться, то вони можуть навіть розбити суперника, але якщо щось буде не виходити, то ніхто не буде прикладати надзусиль.

Для України важливо не думати про матч у Гельсінкі. Вони на нього вплинути не можуть. Потрібно перемагати та забезпечувати потрібну різницю, якщо у матчі Фінляндії та Франції буде нічия.

Шанси команди Петракова на друге місце залишаються доволі високим. Попри втрату мотивації Франція суттєво переважає суперника у класі. Виграти фінам навіть у другого складу буде не просто. Важливо самим забезпечити потрібний результат в Сараєво.

Матч Боснія та Герцоговина - Україна розпочнеться 21.45. Звіт про гру та онлайн трансляцію читайте на нашому сайті. В цей же час у Гельсінкі Франції зіграє проти місцевої команди.

Зараз ви читаєте новину «Чи зможе Україна зайняти друге місце в групі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути