Ексклюзиви
пʼятниця, 21 лютого 2020 11:35

Ці португальські орли – птахи невисокого польоту – українська преса про матч "Шахтар" - "Бенфіка"

Ці португальські орли – птахи невисокого польоту – українська преса про матч "Шахтар" - "Бенфіка"
Віктор Коваленко провів один із найкращих матчів у складі "Шахтаря". Фото: Reuters

Донецький "Шахтар" з перемоги почав свій шлях у Лізі Європи. Вчора гірники обіграли в Харкові "Бенфіку" з Лісабона - 2:1. Голи забили Алан Патрік і Віктор Коваленко.

Пропонуємо вам реакцію української преси на старт "Шахтаря" в єврокубках.

"Дуже обнадіює гол Коваленка, точніше, епізод, з якого він почався, - пише "Трибуна". - Запресингували суперника і змусили його помилитися на 72-й хвилині, коли, по ідеї, "орли" повинні отримати перевагу за рахунок кращих кондицій. Більше того, і після цього була пара епізодів, коли "Шахтар" міг на швидкості завдати проблем супернику, але десь голова не встигала за ногами, а десь суперник грамотно фолив.

Такого гарного футболу у виконанні українського клубу в лютому я ще не бачив

Усе це обнадіює, тим більше, що резерви для зростання є. Вже традиційно для цього євросезону просів Марлос, але цього разу його вистачило на годину якісної гри, а не на півгодини, як восени. Мораєс видав не найкращий свій матч, трохи менш яскраво, ніж зазвичай, виглядав Ісмаїлі, навіть при цьому запам'ятався ударом у штангу.

Додайте до цього, що гравці, які вийшли на заміну, точно можуть привнести більше, ніж цього разу, - й картина вийде досить оптимістичною. Ці португальські "орли" - птахи не найвищого польоту, підрізати їм крила - посильне завдання. Головне - розуміти, що відсидітися в захисті - не варіант".

"Перевага в техніці лягла в основу успішного результату. Такого гарного футболу у виконанні українського клубу в лютому я ще не бачив, - цитує Сергія Морозова сайт "Терикон". - Була перевага, створювалися моменти.

На наше щастя, спад "Бенфіки" триває. Команда виглядала непереконливо. Якби "Шахтар" був у кращому фізичному стані, міг би вже вирішити завдання. Результат обнадіює. У "Шахтаря" є тиждень, попереду гра чемпіонату. У матчі-відповіді команда буде сильнішою, ніж у сьогоднішній зустрічі. Є шанси на прохід".

Сайт footboom.com наводить слова колишнього форварда "Шахтаря" Андрія Воробея.

"У цей вечір "Бенфіку" практично не було видно. "Шахтар" не дав супернику можливості показати свої сильні сторони, дуже гідно команда виглядала в атаці. Все вирішиться у другій грі. У Лісабоні буде важко, тому що "Бенфіка" на виїзді і в рідних стінах - дві різні команди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шахтар" зіграв один із найкращих матчів за останній час

Матч-відповідь "Бенфіка" - "Шахтар" відбудеться 27 лютого в Лісабоні.

Зараз ви читаєте новину «Ці португальські орли – птахи невисокого польоту – українська преса про матч "Шахтар" - "Бенфіка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути