Ексклюзиви
понеділок, 11 лютого 2008 20:28

Черновецький обіцяє за рік побудувати новий стадіон

Черновецький обіцяє за рік побудувати новий стадіон

Мер Києва, Леонід Черновецький заявив, що місту для повної готовності до проведення чемпіонату Європи з футболу в 2012 році не вистачає тільки нового стадіону.

Київ ризикував втратити право на проведення матчів Євро-2012, оскільки, на думку УЄФА, наявність торгового центру перед головним стадіоном Києва - національним спорткомплексом "Олімпійський" - загрожує безпеці, так як блокує виходи зі спортивної арени. Проте 7 лютого віце-прем"єр України Іван Васюник, повідомив, що між урядом і інвестором, який веде будівництво перед "Олімпійським", досягнута угода, згідно якої торговий центр знесуть.

- У Києві ми готові до проведення Євро-2012. Нам не вистачає тільки стадіону. І його будівництво займе лише рік, - сказав Черновецький.

Проект нового стадіону існує, проте Федерація футболу України заявляє, що побудувати його до чемпіонату Європи нереально. За словами Черновецького, на сьогоднішній день існує лише одна проблема для вирішення цього питання - це визначити місце, де знаходитиметься новий стадіон.

- Сьогодні уряд і секретаріат (президента) не можуть визначитися, в якому місці знаходитиметься саме цей стадіон. Або там, де зараз "Олімпійський", і тоді ми негайно приступимо до його реконструкції, або в іншому місці. Сьогодні вирішується питання виділення землі, - сказав мер Києва.

Черновецький підкреслив, що вважає дуже важливою частиною своєї роботи підготовку до проведення чемпіонату.

- Це дуже важливо, тому що це наблизить Україну до Європи. Хоча сам я не всі чемпіонати дивлюся, у мене дуже багато справ, - сказав він.

РИА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «Черновецький обіцяє за рік побудувати новий стадіон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути