понеділок, 06 квітня 2020 21:00

Чемпіонат Білорусі – дно, але Вернидуб та Мілевський там працюють

Чемпіонат Білорусі – дно, але Вернидуб та Мілевський там працюють
Юрій Вернидуб не зможе розвиватися у Білорусі, як тренер. Фото: ФК "Шахтар" Солігорськ

Чемпіонат Білорусі залишається єдиним футбольним турніром у Європі, який не призупинився через пандемію коронавірусу.

12 держав показують матчі першості Білорусі під час загальноєвропейської паузи. Зокрема – Україна.Що треба знати про турнір з українським "вкрапленням"?

Якість трансляцій – жахлива. Матчі показують з однієї - двох камер, які розташовані на центральній трибуні. Офсайдна відсутня. Можливість переглянути суперечливий момент надають не завжди. Враження, що працює телебачення радянського часу.

Інфраструктура – нуль. В країні є проблема якісних стадіонів. Їх два. "Динамо" у Мінську, збудоване китайцями, і "Борисов-Арена", де грає БАТЕ. Інші - з однією центральною трибуною або нові міні-арени, які вміщують 2-3 тисячі глядачів.

Уболівальники ігнорують футбол. Попри дозвіл влади грати із глядачами, трибуни порожні. В найкращому випадку збирається до тисячі чоловік. Під час трансляції чути, як гравці говорять між собою та підказки тренерів.

Матчі показують з однієї - двох камер, які розташовані на центральній трибуні. Офсайдна відсутня

Якість футболу - дно. Команди не можуть "зв'язати" 3-4 передачі на чужій половині поля,. рівень можна зіставити з першою лігою України. Державні підприємства - головні спонсори . Інший варіант - закордонним інвесторам дають у "навантаження" футбольну команду. Найбільший бюджет мають БАТЕ та "Динамо", Брест - 5-6 млн доларів. Один із лідерів нового сезону - ФК "Мінськ" - живе рік за 1.5 млн доларів.

У Білорусі не має явного лідера у футболі. Борисовський БАТЕ серйозно здав позиції після смерті свого президента Анатолія Капського . У минулому сезоні 15-річна гегемонія клубу в чемпіонаті скінчилася. Новим чемпіоном стало брестське "Динамо".

Всі команди грають від оборони, кожна має проблеми з позиційною атакою. Шанс забити - завдяки контратакам чи помилкам суперника. Виняток - БАТЕ. Але через ігровий ризик у них дві поразки у трьох матчах.

В білоруських клубах багато українців. Найбільш відомі - Артем Мілевський, Євген Хачеріді та Олександр Нойок. Найкращі часи двох перших вже давно минули, вони не змогли себе знайти навіть у посередніх чемпіонатах. Тому балачки про те, що Мілевський навіть у 35 років міг би допомогти київському "Динамо" чи збірній Україні, виходячи на заміну хвилин на 20-30, порожні. Щоб розвіяти такі думки – треба подивитися чемпіонат Білорусі.

Балачки про те, що Мілевський навіть у 35 років міг би допомогти київському "Динамо" чи збірній Україні, виходячи на заміну хвилин на 20-30, порожні


У солігорському "Шахтарі" з цього року працює Юрій Вернидуб – найкращий тренер України-2016 . Завдання у нього найвищі – чемпіонство та Кубок. У стартових трьох турах підопічні українського тренера здобули 4 очки. Вернидуб має проблеми із побудовою гри, він мусить діяти просто, з огляду на рівень складу, але навіть елементарні футбольні завдання його підопічні не в змозі виконати. Обіграним був тільки новачок чемпіонату "Городея".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У матчі чемпіонату Білорусі було призначено одразу 5 пенальті

Після 3 турів чемпіонату Білорусі лідер - мінський "Енергетик, 9 очок. У "Динамо", Брест та "Шахтаря" - 4, БАТЕ має 3.

Зараз ви читаєте новину «Чемпіонат Білорусі – дно, але Вернидуб та Мілевський там працюють». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути