пʼятниця, 27 квітня 2018 11:09

Чемпіон світу у надважкій вазі покинув бокс непереможним

 

27 квітня 1956 року оголосив про завершення кар'єри американець Роккі Марчіано – один із найвідоміших боксерів усіх часів. У 32-річному віці заявив, що хоче більше часу присвятити сім'ї. Марчіано став першим і єдиним в історії чемпіоном світу у надважкій вазі, який завершив кар'єру, не зазнавши жодної поразки. Він виграв усі 49 поєдинків, 43 рази нокаутами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Великого чемпіона з боксу вибили за канати у прощальному поєдинку

Роккі Марчіано на прізвисько "Броктонська Бомба" дебютував на профі-ринзі у березні 1947 року. Його кар'єра тривала недовго – усього 8,5 років. 1951-го Марчіано нокаутував у 8-му раунді легендарного Джо Луїса, відправивши його на пенсію у 37-річному віці. Вперше Роккі виграв чемпіонський титул 23 вересня 1952 року – нокаутував у 13-му раунді чемпіона світу Джо Волкотта. Це був мабуть найважчий його бій. Наступного року у матчі-реванші Марчіано вистачило менше раунду, щоб нокаутувати Волкотта і "закрити" його кар'єру. Волкотту на той час ішов уже 40-й рік. Останній бій Марчіано виграв у 38-річного екс-чемпіона світу Арчі Мура – у вересні 1955 року.

Роккі не вирізнявся видатними фізичними даними, швидкістю та навичками

У 1953 і 1954 роках американський журнал The Ring визнав поєдинки Марчіано проти Роланда Ластарци та Еззарда Чарльза "Боями року". Роккі не вирізнявся видатними фізичними даними, швидкістю та навичками. Часто піддавався критиці за свій незграбний і далеко не витончений стиль. Однак ніхто не ставив під сумнів твердість його характеру, мужність та силу удару.

Після завершення кар'єри Роккі займався бізнесом. Загинув 31 серпня 1969 року в авіакатастрофі. Після смерті в нього залишилась дружина і двоє дітей. Марчіано став одним із прототипів героя фільму "Роккі" Роккі Бальбоа, якого зіграв Сильвестр Сталлоне.

Зараз ви читаєте новину «Чемпіон світу у надважкій вазі покинув бокс непереможним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути