вівторок, 04 грудня 2012 11:05

"Чемпіон та віце-чемпіон СНД претендував би на перемогу у Лізі чемпіонів" - Ахметов

"Чемпіон та віце-чемпіон СНД претендував би на перемогу у Лізі чемпіонів" - Ахметов
Ахметов бачить плюси у чемпіонаті СНД. Фото: podrobnosti.ua

Президент донецького "Шахтаря" Рінат Ахметов висловив свою позицію, щодо проведення об'єднаного чемпіонату СНД.

"З комерційної точки зору це цікавий проект, - сказав Рінат Леонідович журналістам. - Можна однозначно сказати, що конкуренція зросте. Такий чемпіонат претендуватиме на місце у трійці найкращих в Європі. Чемпіон та віце-чемпіон першості претендував би на перемогу у Лізі чемпіонів не як виключення, а як правило.

Я що стосується того, як бути, то спочатку я б хотів усіх вислухати. "Шахтар" прийме рішення не те, як вигідно клубу, а так як буде краще для України та українського футболу. Якщо вигідніше робити те, що ми робимо, то ми будемо продовжувати свою роботу. Якщо він цього український футбол вийде на якісно новий рівень, то ми повинні йти тією дорогою.

Ця тема вже давно обговорюється. Ми хочемо підвищити конкуренцію. Ще сім років тому назад ми над цим задумувались. А де чемпіонат України був 7 років тому і яким він став зараз. Раніше за чемпіонство боролися два клуби, а зараз чотири. Я сподіваюсь, що цього сезону ми нікому не дамо можливості позмагатися за золоті медалі. Ми інтригу перенесемо на наступний чемпіонат. Ви подивіться на прогрес харківського "Металіста" і дніпропетровського "Дніпра". Одеський "Чорноморець" мене дуже тішить. Команда грає у красивий, атакуючий футбол. Вони не відмовляються від своєї моделі, не дивлячись на суперника. Навіть "Говерла" грає в атакуючий футбол. Мені подобається гра ужгородців. Мені здається, український чемпіонат прогресує.

Тому ми маємо прийняти рішення, яке буде вигідним для українського футболу. Для цього потрібно зважити всі "за" і "проти", - зазначив Ахметов.

Нагадаємо, тема чемпіонату СНД почала активно розвиватися з ініціативи пітерського "Зеніту".

Зараз ви читаєте новину «"Чемпіон та віце-чемпіон СНД претендував би на перемогу у Лізі чемпіонів" - Ахметов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути