неділя, 08 серпня 2010 16:38

Чемпіон Франції "Олімпік" програв дебютанту Ліги 1

Чемпіон Франції "Олімпік" програв дебютанту Ліги 1

Точний удар Юссефа Ель-Арабі наприкінці зустрічі приголомшив чинного чемпіона Франції - марсельський "Олімпік" - і дозволив новачку Ліги 1 здобути свої перші три очки в елітній групі.

Перший гол у вищому дивізіоні за "Кан" записав на свій рахунок Ніколя Зьоб, точно поціливши у ворота господарів "Велодрому" на 53-й хвилині. Через 12 хвилин марсельці відновили рівновагу зусиллями Мамаду Ньянга, проте останнє слово залишилося все ж за гостями - за чотири хвилини до завершення основного часу Ель-Арабі забив переможний м'яч у ворота чемпіона.

"Ліон", який посів друге місце у сезоні-2009/10, розписав у рідних стінах безгольову нічию з "Монако". Учасник стикового раунду Ліги чемпіонів УЄФА - "Осер" - не зміг вдома переграти "Лор"ян" (2:2). Підопічні Жана Фернандеса, яким у єврокубку протистоятиме пітерський "Зеніт", пропустили м"яч від гостей вже на сьомій хвилині.

Проте зусиллями Бенуа Педретті та Ентони Ле Таллека спочатку зрівняли рахунок, а потім і вийшли вперед. Та втримати перевагу господарям не вдалося - на 67-й хвилині Арнольд Мвуемба приніс "Лор'яну" виїзну нічию.

Найбільшу перемогу дня здобув "Парі Сен-Жермен", обігравши "Сент Етьєн" із рахунком 3:1. "Тулуза" вдома впевнено розібралася з "Брестом" - 2:0, тоді як "Нансі" і "Сошо" переграли з однаковим рахунком 2:1 "Ланс" і "Арль-Авіньон" відповідно.

Не побачили уболівальники голів у протистоянні "Ніцци" та "Валансьєннa", а у Ренні за місцевий однойменний клуб на 25-й хвилині відзначився колишній київський динамівець Ісмаель Бангура. Вийти переможцями у протистоянні з "Ліллем" господарям не вдалося, адже на 62-й хвилині Мусса Соу встановив остаточний рахунок.

За матеріалами UEFA

Зараз ви читаєте новину «Чемпіон Франції "Олімпік" програв дебютанту Ліги 1». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути