понеділок, 14 червня 2021 18:23

Чехія забила гол Шотландії з 45 м

Чехія забила гол Шотландії з 45 м
Збірна Чехії впевнено переграла господарів поля. Фото: Reuters

Збірна Чехії виграла стартовий матч Євро-2020 у збірної Шотландії – 2:0. Обидва м'ячі забив форвард Патрік Шик.

Шотландці розпочали гру в стилі збірних Англії та Нідерландів – із шаленого стартового натиску. Перші хвилини чехи банально не могли зачепитися за м'яч. Лише після 10-ї хвилини гри гості почали думати про свої атаки. У ці хвилини Шотландія створила кілька напівмоментів, але забити не могла. Натомість гості ближче до перерви провели кілька гострих атак, одну з яких точним ударом головою завершив Патрік Шик.

На початку другого тайму чеський форвард створив справжній шедевр. Він отримав м'яч на своїй половині поля, зробив кілька кроків уперед і побачив, що голкіпер Маршалл далеко вийшов із воріт. Форвард сильним обвідним ударом послав м'яч у сітку. Голкіпер не мав жодних шансів відбити удар.

Згодом виявилося, що цей гол став найдальшим за всю історію Євро. Його забили з відстані 45,4 м й перекрили попереднє досягнення (42 м), яке трималося з 1980 року. У хвилини, що залишилися, Шотландія створила кілька нагод забити, але всі удари відбивав воротар Чехії.

Гол Шика на цей момент є, безумовно, найкращим голом Євро. Він обов'язково змістить м'яч Андрія Ярмоленка у ворота Нідерландів у вчорашньому матчі збірної України.

Перший матч цієї групи завершився вчора. Англія мінімально переграла Хорватію – 1:0.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я не здамся" - гравець збірної Данії, який пережив зупинку серця на Євро

Стосунки між чеськими й шотландськими футболістами напружені відтоді, як навесні стався скандальний матч – "Глазго Рейнджерс" – "Славія". Гравця чеського клубу Ондржея Куделу звинуватили в расизмі щодо півзахисника "Рейнджерс" Глена Камара. Доказів образ не було, але Куделу дискваліфікували на 10 матчів. Через це він пропускає чемпіонат Європи.

Зараз ви читаєте новину «Чехія забила гол Шотландії з 45 м». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути