пʼятниця, 23 липня 2021 21:00

Чого чекати від "Шахтаря" у новому сезоні

Чого чекати від "Шахтаря" у новому сезоні
Марлон має посилити оборону "Шахтаря". Фото: ФК "Шахтар"

24 липня донецький "Шахтар" стартує в новому чемпіонаті домашнім матчем проти "Інгульця".

Під час літнього міжсезоння "гірники" суттєво змінилися. Луїша Каштру на тренерські посаді замінив Роберто Де Дзербі. "Шахтар" буде грати без Тайсона. Але до команди приєдналися три новачки – захисник Марлон, півзахисник Педріньйо та форвард Траоре. Новачки обійшлися донецькому клубу в районі €40 млн.

Чого чекати від команди Де Дзербі в новому сезоні?

Домінування на полі. Новий тренер "Шахтаря" прагне поставити команді агресивну гру першим номером. "Гірники" прагнуть володіти м'ячем та грати першим номером. Раціональний футбол, який був в останній сезон Каштру, відійшов у минуле.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому Коваленко не зміг закріпитися в "Аталанті"

Новачків в складі. Траоре займає місце на вістрі атаки. Марлон із Матвієнком формують центр захисту. А Педріньйо буде грати на фланзі атаки.

Подвоєна опорна зона. Де Дзербі прагне грати із високим захистом. Тому опорні півзахисники мають ретельно виконувати свої функції. Італійський тренер в опорній зоні використовує відразу двох гравців спрямованих на руйнування – Тараса Степаненка та Майкона. Вище розташований Алан Патрік.

Проблеми із лімітом. Новому тренеру "Шахтаря" потрібно тримати на увазі наявність чотирьох гравців з українським паспортом на полі, щоб не вийти із ліміту. Де Дзербі зупинився на четвірці: Трубін, Матвієнко, Корнієнко та Степаненко. Тобто, всі гравці оборони.

Де Дзербі намагається поставити стиль домінування та контролю м'яча в "Шахтарі"

Шанс для українців. Ліміт дає можливість проявити себе молодим українським гравцям. Має розпочати сезон в статусі основного лівого захисника Віктор Корнієнко. Артем Бондаренко матиме свої шанси в середині поля, а Михайло Мудрик на фланзі атаки.

Остаточне розчарування ветеранами. Сергій Кривцов програє місце в центрі оборони. Євген Коноплянка ще не набрав форму після травми, а Марлос не мав відпочинку після Євро. Кожен із них розпочне сезон на лаві запасних. Тільки питання ліміту допоможе цим гравцям з ігровою практикою.

Потрібен час. Поки Де Дзербі далекий від реалізації своїх ідей. Через бажання контролювати м'яч втрачається гострота. Новачки ще не зіграні до кінця із командою. В кожній лінії відбулися зміни. Тому команді потрібен час адаптацію.

Матч проти "Інгульця" відбудеться 24 липня о 19:30. Звіт про матч читайте на нашому сайті.

У третьому раунді кваліфікації Ліги чемпіонів "Шахтар" зіграє проти другої команди Бельгії "Генка". Перша гра відбутися 3 серпня в Бельгії, а 10-го команди зіграють в Україні.

Минулого сезону "Шахтар" не виграв жодного трофею.

Зараз ви читаєте новину «Чого чекати від "Шахтаря" у новому сезоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути