Ексклюзиви
середа, 12 січня 2011 09:22

Букмекери назвали Мессі головним претендентом на "Золотий м'яч-2011"

Букмекери назвали Мессі головним претендентом на "Золотий м'яч-2011"

Через добу після оголошення володаря "Золотого м'яча ФІФА" букмекери встановили коефіцієнти на переможця в цій номінації на наступний рік. Ним є нападаючий "Барселони" Ліонель Мессі. Ставки на його перемогу приймаються з коефіцієнтом 2,75, повідомляє goal.com.

Повний список претендентів виглядає так:

Будь-який гравець, крім Мессі - 1,65

Мессі - 2,75

Кріштіану Роналду - 7

Іньєста - 7

Хаві - 11

Давид Вілья - 17

Руні - 21

Тевес - 26

Виконуючий обов'язки головного тренера збірної України Юрій Калитвинцев прокоментував перемогу Ліонеля Мессі в боротьбі за "Золотий м'яч" -2010, а також пояснив свій вибір під час опитування на володаря почесного трофею. Нагадаємо, український фахівець взагалі не включив Мессі в трійку своїх претендентів на "Золотий м'яч", яка у результаті містила в собі такі прізвища: "Хаві, Снайдер, Іньєста".

"Мессі не в свою силу зіграв на чемпіонаті світу. А це показник, - цитує Калитвинцева "Сегодня". – Хаві та Іньєста були набагато цікавішими. Але Мессі є Мессі. І він заслуговує "М'яч". Чому я не включив до трійки кращих тренерів Моурінью? Я не хотів бути (після паузи), як усі. У підсвідомості він у мене був - тренера оцінюють за результатом, а він дав результат і заслужено став тренером року. Я хотів бути оригінальним ... Назвав дель Боске. Це добре, що у нас є не один Моурінью".

"Мій прогноз на 2011-й - кращим гравцем стане Хаві або Снейдер, а тренером - дайте подумати - напевно, Гвардіола. Через рік звіримо", - додав Калитвинцев.

Нагадаємо, за Мессі свої голоси віддали 22,65% респондентів, в ролі яких виступали тренери, капітани національних команд та журналісти. Іньєста фінішував другим з результатом 17,36% голосів, Хаві - третім (16,48%).

З цього року "Золотий м'яч" і приз "Найкращому гравцеві року ФІФА" об'єднані в одну нагороду. Мессі виграв обидві номінації за підсумками 2009 року.

За матеріалами СЭ

Зараз ви читаєте новину «Букмекери назвали Мессі головним претендентом на "Золотий м'яч-2011"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути