вівторок, 09 серпня 2011 14:35

Британські газети посварилися з футбольними лігами

Британські газети посварилися з футбольними лігами

Низка британських видань не висвітлював футбольні матчі, що пройшли у вихідні, внаслідок скандалу, що вибухнув минулого тижня між футбольними лігами і спілкою журналістів. Про це повідомляє The Guardian.

Журналісти з кількох національних видань, таких, як The Daily Telegraph і The Times, а також новинних агентств не були допущені на ряд матчів, які відкрили в ці вихідні англійський футбольний сезон. Асоціація журналістів (The Press Association), яка є джерелом спортивних новин для багатьох видань, оголосила 5 серпня, що також не буде висвітлювати відкриття футбольного сезону.

Багато британських видання були змушені прибрати або скоротити матеріали, присвячені футбольним матчам. Зокрема, це торкнулося регіональних газет, які часто беруть інформацію і фотозвіти з більших джерел.

Минулого тижня, 3 серпня, стало відомо, що переговори між футбольними лігами Англії і британськими медіа з приводу того, як саме мають висвітлюватися футбольні матчі, були відкладені. Представники англійської прем'єр-ліги і Кубка Ліги протягом декількох місяців вели переговори з News Media Coalition, яка представляє інтереси журналістів при висвітленні великих подій.

Як повідомляє Associated Press, футбольні ліги поставили дуже жорсткі умови для висвітлення своїх матчів. Зокрема, вони хочуть регулювати те, як швидко новини та фотографії з матчів з'являються в інтернеті, і те, наскільки вони будуть доступні футбольним фанатам за кордоном. Крім того, вони вимагають, щоб ті видання, які беруть інформацію у новинних агентств, платили футбольним лігам за публікації.

Цей скандал ставить під загрозу висвітлення матчів Кубка Ліги, які пройдуть цього тижня, і відкриття прем'єр-ліги, яке відбудеться 13 серпня.

Зараз ви читаєте новину «Британські газети посварилися з футбольними лігами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути