понеділок, 23 липня 2012 10:54

Британець уперше підкорив "Тур де Франс"
9

Фото: ФОТО: Reuters

Британський велогонщик команди Sky Бредлі Віггінс уперше в кар'єрі виграв багатоденну гонку "Тур де Франс". Він також став першим представником Сполученого королівства, які досягли успіху на "Великій петлі".

Раніше йому вдавалося лише одного разу побувати на подіумі Гран-турів - в 2011 році Віггінс посів третє місце в загальному заліку "Вуельти". На "Тур де Франс" його кращим результатом було четверте місце в 2009 році.

Перевага Віггінса склала 3 хвилини і 21 секунду. Лише вдруге за вісім років розрив між першим і другим місцем склав більше 3 хвилин - минулого разу настільки ж переконливу перемогу вдалося здобути Альберто Контадору в 2009 році (4,11 між іспанцем і Анді Шлеком).

Партнер Віггінса по Sky Кріс Фрум зайняв друге місце в загальному заліку. Це його друге потрапляння на подіум Гран-туру - у минулому році британець зайняв 2-е місце на "Вуельті". Італієць Вінченцо Нібалі, яким став третім за підсумками "Великої петлі", уперше в кар'єрі став призером французької багатоденки.

На "Тур де Франс-2012" за всі 20 етапів тільки одного разу жовта майка лідера перейшла від одного гонщика до іншого - на 7-му етапі від Фабіана Канчеллари до Бредлі Віггінса. Минулого разу подібне траплялося в 1977 році, коли Бернар Тевене перехопив лідерство у Дітріха Тюро і виграв "Тур де Франс".

Зараз ви читаєте новину «Британець уперше підкорив "Тур де Франс"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути