вівторок, 22 вересня 2009 17:26

Британець хоче влаштувати заплив на Евересті

Британець хоче влаштувати заплив на Евересті

У квітні 2010 року британець Люіс Гордон П"ю (Lewis Gordon Pugh) має намір влаштувати заплив в озері на льодовику Кумбу (Khumbu), розташованому в Гімалаях на висоті 5,2 кілометра над рівнем моря, повідомляє Sky News.

Таким чином він розраховує стати першою людиною, яка плавала на Евересті (льодовик знаходиться на південних схилах найвищої в світі гори).

П"ю спробує проплисти один кілометр в самих лише плавках, шапочці для купання і спеціальних окулярах, і розраховує пробути у воді лише 20 хвилин.

Мета британця - привернути увагу людей до наслідків кліматичних змін. Так, льодовики Гімалаїв є джерелом води приблизно для 1,3 мільярда людей і витрачаються швидше, ніж у будь-якій іншій частині планети.

Температура в Гімалаях за останній час піднялася в середньому на один градус. За деякими оцінками, льодовики можуть зникнути вже за 25 років, повідомляє Sky News.

У 2007 році П"ю вже влаштував кілометровий заплив на Північному полюсі, пробувши близько 19 хвилин у воді температурою -1,8 градуса за Цельсієм - це рекордно холодна вода, в якій коли-небудь перебувала людина.

Крім того, П"ю - єдина людина, яка брала участь у запливах на довгі дистанції у всіх п"яти океанах світу і проплив всю Темзу (рекорд 2006 року).

Лента

Зараз ви читаєте новину «Британець хоче влаштувати заплив на Евересті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути