середа, 30 травня 2012 12:22

Вболівальників збірної Росії попросили не ганьбити країну

Вболівальників збірної Росії попросили не ганьбити країну
Фанати збірної Росії на матчі з Литвою ФОТО: ria.ru

МВС РФ звернулося до футбольних уболівальників, попросивши їх - "громадян Великої країни" - добре поводитися на чемпіонаті Європи з футболу. Текст звернення викладено на сайті відомства 30 травня.

МВС просить уболівальників продемонструвати всьому світу на Євро-2012, що в Росії "вміють вболівати пристрасно, самозабутньо, не порушуючи при цьому норм пристойності та законодавства країн-організаторів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збірна Росії зіграла внічию з Литвою

"Ажіотажний попит" на квитки чемпіонату, відзначає відомство, показує, що тисячі росіян поїдуть "на власні очі спостерігати" за матчами. "У Польщу і в Україну їдуть вболівальники з різних регіонів нашої Батьківщини", - відзначає МВС. "Ви є громадянами Великої країни з величезними традиціями культурної підтримки улюбленої команди і за поведінкою росіян за кордоном, будуть судити про нас в цілому".

Відомство сподівається, що росіяни зможуть "гідно підтримати наших футболістів і не зганьбити честь російського вболівальника" нарівні з "різними фанатами, тіффозі або торсидою".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Адвокат назвав склад збірної Росії на Євро-2012

"Продемонструйте не тільки креативність та винахідливість, але також законопослушність і тверезу поведінку, повагу до суперників", - звертається до вболівальників МВС.

Російське МВС для забезпечення безпеки російських уболівальників і для запобігання порушень з їх боку відправить десять своїх представників до Польщі і сім - в Україну. У разі виходу збірної Росії з групового турніру на чемпіонат поїдуть ще 17 співробітників МВС РФ. Крім того, поліцейські будуть супроводжувати уболівальників на їхньому шляху на чемпіонат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вболівальники збірної Росії знищили врожай андоррського фермера

Згідно з регламентом УЄФА, відповідальність за поведінку російських уболівальників на турнірі несе Російський футбольний союз.

Чемпіонат Європи з футболу пройде в Польщі та Україні з 8 червня по 1 липня.

Зараз ви читаєте новину «Вболівальників збірної Росії попросили не ганьбити країну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути