субота, 24 грудня 2011 11:48

Бокс рулит: Політики зібрали найкращих спортсменів України
24

Фото: ФОТО: Ірина КОЗЮПА

Це нагадувало вручення "Оскара". Червоною доріжкою по сходах під спалахи камер йшли джентельмени у класичних костюмах і дами в елегантних сукнях. 23 грудня у Колонній залі Київської міської державної адміністрації пройшла урочиста зустріч "Естафета спортивних поколінь".

Вона зібрала найкращих спортсменів та тренерів України всіх поколінь — Ларису Латиніну, Стеллу Захарову, Лілію Подкопаєву, Валерія Борзова, Олександра Волкова, Василя Ломаченка, Ольгу Коробку, Ганну Безсонову, Ірину Дерюгіну, Вадима Гутцайта, Аліну Шатернікову та багатьох інших. Обіцяли ще Сергія Бубку та братів Кличків, але, схоже, їх не було. Як зазначають організатори (Державна служба молоді та спорту України за підтримки Київської міськдержадміністрації), головна мета зустрічі: віддати данину поваги еліті українського спорту.

Гостей церемонії зустрічає голова Державної служби молоді та спорту України Равіль Сафіуллін. Тисне всім руки, перекидається кількома словами.

"С праздником вас", - вітає Лілія Подкопаєва Ольгу Коробку. В очікуванні старту церемонії спортсмени та тренери весело спілкуються, вітають одне одного з Новорічними святами.

У Колонній залі накрили близько сорока столів. Стоїть сцена та величезна ялинка. Офіціанти швиденько розносять фруктову нарізку.

Спортсменів просять залишити автограф на великому прапорі України. Ніхто не відмовляється. Боксери взагалі дуже творчо підійшли до цього завдання і написали на полотні "Бокс рулит".

Мають повне право, адже Василь Ломаченко, Тарас Шелестюк, Євген Хитров та Олександр Усик завоювали золоті медалі на чемпіонаті світу в Баку. Це найкраще досягнення української збірної з боксу в історії незалежної України.

Стелла Захарова просить сфотографувати її біля прапора, але змінює думку і позує для фото на фоні заповненого залу. Аліна Шатернікова присідає і розписується у нижньому кутику. Все полотно вже заповнене автографами.

Зустріч більше нагадує "Голубий вогник" з жартами, посмішками та святковою атмосферою. Навіть виступи політиків цікаво слухати.

"Дозвольте привітати вас з наступаючим Новим роком та побажати вам добра, щастя, здоров'я, успіху та нових перемог. 2012 рік у спортивному плані у нас дуже насичений. Ми оголосили його Роком спорту в Україні, адже наша країна проведе футбольний чемпіонат Європи з футболу, потім відбудуться Олімпійські Ігри в Лондоні. Також ми є господарем чемпіонату світу з фехтування.

Дякую вам всім і дозвольте мені оголосити наш вечір "Естафета спортивних поколінь" відкритим", - говорить зі сцени Равіль Сафіуллін.

Також спортсменів вітають прем'єр-міністр України Микола Азаров та міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник.

Цікавий епізод відбувся під час показу хроніки Олімпійських ігор. Коли на екрані показували відео з Ларисою Латиніною, сама легендарна гімнастка фотографувалася з Подкопаєвою та іншими спортсменами. А коли уродженка Херсона побачила себе на екрані, то не стримала посмішки.

Додамо, що за 58-річний період участі в Олімпійських іграх українські спортсмени завоювали 603 медалі, з них: 231 золоту, 167 срібних і 205 бронзових. Більше ста олімпійських нагород українці здобули за часів незалежності.

Цього року в олімпійських видах спорту на чемпіонатах світу наші спортсмени завоювали 6 золотих нагород.

Право на участь в Олімпійських іграх-2012 в Лондоні уже здобули 166 українців в 17 видах спорту.

Зараз ви читаєте новину «Бокс рулит: Політики зібрали найкращих спортсменів України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути