Ексклюзиви
середа, 10 жовтня 2018 15:16

Блохін розповів, чого Україні чекати від матчу з Італією

Блохін розповів, чого Україні чекати від матчу з Італією
Блохін прокоментував прийдешній матч з італійцями. Фото: tsn.ua

Екс-наставник нашої національної команди та київського "Динамо" Олег Блохін поділився думками щодо майбутнього поєдинку між збірною Італії та України.

"Співвідношення сил суперників? На таке питання не готовий відповісти. Щоб про таке говорити, необхідно спершу підготуватися - вивчити як одну, так і другу команду, їхні склади. А робити якісь заяви, відштовхуючись лише від вивіски матчу, я не стану.

У мене принцип: ні збірну України, ні київське "Динамо" я не обговорюю. Про ці командах повинні говорити їхні наставники. Головний тренер знаходиться всередині команди, і знає про неї все. Найпростіше критикувати з боку. Або хвалити. (Посміхається).

Завжди відштовхувався від гри своєї команди. З тієї ж Італією ми грали перед Кубком світу, зіграли 0:0, і ми тоді на перше місце ставили свою гру, а не міркували на тему того, наскільки основним складом зіграє з нами суперник.

Наша команда буде спокійно грати в свій футбол, адже ні на команду, ні на її тренерський штаб зараз нічого в психологічному плані не тисне

На вивіску матчу такі нюанси теж не впливають. Ну і потім, збірній України теж після спарингу з італійцями проводити матч Ліги націй проти Чехії. Так що Шевченку, як і Манчіні, теж потрібно раціонально розподіляти сили своїх футболістів.

Якщо ж говорити про нинішню збірну Італії, то у мене взагалі таке питання: а у цієї команди зараз хіба є другий склад? Таке відчуття, що Манчіні досі не визначився з кістяком своєї збірної.

Збірній України буде простіше грати в цьому матчі. Думаю, наша команда буде спокійно грати в свій футбол, адже ні на команду, ні на її тренерський штаб зараз нічого в психологічному плані не тисне. Потрібно використовувати спаринг із Італією як один із етапів підготовки до матчу з Чехією, подивитися, в якому стані та ігровому тонусі перебувають ті чи інші виконавці, награти якісь тактичні моменти.

І в зв'язку з цим мені не зовсім зрозуміло, чому Італія повинна неодмінно обіграти Україну. Так, з італійськими командами у нас завжди матчі складаються непросто. Але, з іншого боку, кожен поєдинок - це окрема історія.

Ось це - максимум, що я можу сказати про майбутній матч. А аналізувати гру суперників, повторюся, повинні тренери цих команд. Це чесно та порядно, коли до матчу такі коментарі дають тільки ті, хто перебуває всередині команди. А вже після матчу - будь ласка, кожен може ділитися своїми враженнями від побаченого, - передає слова Блохіна dynamo.kiev.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шевченко розповів про роботу в Італії та показав майстер-клас Караваєву

Під керівництвом Блохіна збірна України крупно поступилася італійцям на Кубку світу-2006 (0:3).

Зараз ви читаєте новину «Блохін розповів, чого Україні чекати від матчу з Італією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути