Ексклюзиви
понеділок, 12 серпня 2013 13:18

"Блохін і його штаб знають, що робити з "Динамо"- Гецко

"Блохін і його штаб знають, що робити з "Динамо"- Гецко
Гецко: "Динамо" втрачає своє обличчя". Фото: sport.ua

Матч з "Чорноморцем" провалила вся динамівська команда, а не окремі гравці. А Євгена Хачеріді потрібно якнайшвидше відпустити з "Динамо", якщо він не налаштований там далі грати. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав автор першого гола національної збірної України Іван Гецко.

- Якщо у Хачеріді насправді була травма, з якою він вийшов на гру - це одне. Інша справа, що напередодні можливого переходу в той самий "Шахтар" гравець елементарно хотів себе поберегти і не "зламатися", щоб не втратити до себе інтерес з боку потенційного роботодавця. Точну відповідь дасть тільки медогляд гравця.

У грі з "Чорноморцем" він зіграв не кращим чином. Перший пропущений гол - на його совісті в тому числі. Та й у другому таймі Гай досить привільно відчував себе на позиції Хачеріді і міг забивати другий гол. Разом з тим, не можна всіх собак вішати тільки на нього - потворно зіграла вся команда. Та й з тренерського штабу знімати відповідальність не варто. Дивлячись на склад, створювалося відчуття, що команда заздалегідь записала собі три очки і збиралася без надзусиль обіграти одеситів. У результаті за весь матч не було створено майже жодного стовідсоткового моменту.

- Чому "Чорноморець", який за три дні до цього провів напружений матч з "Црвеною Звездою", виглядав свіжішим і організованішим за "Динамо"?

- На ігри проти "Динамо" нікого особливо налаштовувати не треба. Мотивація на такі поєдинки йде зсередини, де, крім як у таких іграх показувати свої найкращі якості. Крім того, відомо, що команда грає так, як дозволяє суперник. "Динамо" елементарно дозволило "Чорноморцю" зіграти в своєму улюбленому стилі - строго від оборони, на швидких контратаках. Крім того, "моряки" дуже продуктивно попрацювали на трансферному ринку, 3-4 новачки відразу стали основними і роблять в команді погоду, беруть на себе гру, створюють моменти і успішно їх реалізують. Плюс добре награні стандарти. Все це добре знають у "Динамо", тим не менше, навіть у найкращих своїх кондиціях біло-сині вчора зіграли просто огидно. Після побаченого в голові одна думка - куди ми взагалі йдемо.

- Після п'яти турів "Динамо" відстає від "Шахтаря" вже на вісім очок. Чи означає це, що боротьба за чемпіонство для киян закінчена?

- На жаль, так. Я раніше говорив, що відрив у 4-5 очок після перших 6-7 турів зведе до мінімуму ймовірність боротьби з лідером за золото. Зараз вже після п'яти турів різниця становить вісім пунктів. Фактично, основна боротьба розгортається за друге-третє місця, вклинитися в битву за перше місце ні у "Металіста", ні "Дніпра" ні тим більше у "Динамо" немає ні найменшого шансу. Більше того, якщо кияни будуть продовжувати в тому ж дусі, у них взагалі можуть виникнути проблеми з попаданням в єврокубкову зону. Але дуже хочеться думати, що у столичної команди є фахівці, які розберуть і вирішать всі недоліки, які є сьогодні у "Динамо". Клуб втрачає своє обличчя і це може стати серйозною проблемою.

- Судячи з усього, це вже стало проблемою. Якщо судити з того, що в післяматчевому коментарі Олег Блохін сказав, що не розуміє, що з командою.

- За Блохіна говорили емоції, ми знаємо, які вони у нього бувають. Не сумніваюся, що йому було боляче дивитися на таку, з дозволу сказати, гру. Емоції охолонуть, він проаналізує гру і необхідні заходи буде вжито. Упевнений, що Блохін і його штаб знають, що робити з командою.

- Повернімося до Хачеріді. Наскільки "Шахтар" для Євгена - оптимальний варіант?

- Я не став би говорити, що у Хачеріді все піде як слід, якщо він завтра перейде в донецьку команду. Він гравець високого класу, але разом з тим не має право робити такі помилки, яких він припускається і в клубі, і в збірній. Та й самодисципліна на полі залишає бажати кращого. Разом з тим, навіщо насильно тримати гравця в клубі, якщо він не знаходить спільну мову ні з керівництвом, ні з тренерами, ні з гравцями? Відпустити, заробити на ньому гроші і купити за них на цю позицію іншого гравця - єдине правильне рішення в цій ситуації. Якщо він себе у Києві вважає незамінним, то в Донецьку доведеться заново доводити обгрунтованість своїх претензій на місце в основі. Інша мотивація, інші завдання самі по собі змусять гравця охолонути і опуститися на землю.

- 12 млн євро, які "Шахтар" запропонував за Хачеріді, відповідає його рівню?

- Думаю, так. Тим більше, що за такі гроші киянам цілком реально знайти гідну заміну.

- А чи потрібен взагалі команді Луческу такий гравець, який у разі чого і донеччанам може створити проблеми?

- За останні десять років "Шахтар" жодного разу не придбав футболіста, на якому в перспективі б не заробив гарні гроші. Це означає те, що селекціонери "Шахтаря" враховують не тільки спортивні, а й морально-вольові якості гравців. І раз в Донецьку зацікавлені бачити у себе Хачеріді, значить, врахували всі ризики, пов'язані в тому числі з його характером.

- Якщо Хачеріді перейде в "Шахтар", чи буде це означати, що Ігор Суркіс даремно витратив 48 млн євро на посилення складу? Адже який у цьому сенс, якщо віддаєш основному конкурентові свого кращого гравця?

- Знову ж таки, а який сенс тримати гравця, який подумки вже в іншому клубі? Де гарантія, що у вирішальний момент він не підведе? З такими гравцями треба прощатися, а інакше вони стають міною сповільненої дії. І не тільки для клубу. Хачеріді ще й гравець збірної. І чим швидше "Динамо" вирішить з ним питання, тим більше гарантії, що у вирішальних осінніх іграх національної команди він буде зосереджений виключно на футболі і нікого не підведе.

Зараз ви читаєте новину «"Блохін і його штаб знають, що робити з "Динамо"- Гецко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути