Ексклюзиви
неділя, 24 грудня 2017 20:11

Близькість з дівчиною пізнав лише в 23 роки: дещо з життя екс-партнера Шевченка
10

"Мілан" став для Кака рідним клубом
Фото: google.com.ua
Кака і Андрій Шевченко стали одним з найкращих атакуючих дуетів Європи
Новоспечений гравець "Реала"
В обіймах зіркового Кріштіану Роналду
Лідер збірної Бразилії

Цього тижня свою кар'єру завершив Кака - колишній півзахисник "Мілана", "Реала" і збірної Бразилії, володар "Золотого м'яча-2007", а також партнер нашого Андрія Шевченка в атаці зіркового "Мілану" першої половини "нульових". У свої 35 років бразилець заявив, що відчуває необхідність розпочати наступний етап життя. Останні три роки догравав у клубі MLS "Орландо Сіті" та рідному "Сан-Паулу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Мені було соромно перебувати поруч з Шевченком, який творив з м'ячем, що хотів"

Повне ім'я Кака - Рікарду Ізексон дус Сантус Лейті. Своєму прізвиську він зобов'язаний молодшому братові Родріго - той не міг цілком вимовити слово Рікардо і називав брата просто Кака. Так і прижилося.

Кар'єра Кака ледь не завершилася у 18 років, коли у вересні 2000 року він стрибнув у басейн і пошкодив хребет. Але за рік відновився, а в січні 2002 вже дебютував за збірну Бразилії

В зіркового футболіста все могло скластися так, що навряд чи хтось знав би про такого. Вже в 17 років бразилець міг опинитися в турецькому "Газіантепспорі", але турки вирішили, що $ 1,5 млн, які "Сан-Паулу" хотів за свою зірку – занадто висока сума. Потім він ледь не потрапив у московське "Торпедо", а ще пізніше юний талант чомусь не приглянувся Арсену Венгеру, який у справах приїхав у Бразилію і потрапив на матч юнацької команди "Сан-Паулу".

Кар'єра Кака ледь не завершилася у 18 років, коли у вересні 2000 року він стрибнув у басейн і пошкодив хребет. Але за рік відновився, а в січні 2002 вже дебютував за збірну Бразилії, з якою влітку того ж року виграв Кубок світу-2002. Щоправда, зіграв лише 25 хвилин в матчі проти Коста-Ріки.

Зі здоров'ям гравець завжди мав проблеми – в нього була кісткова недостатність, він погано ріс, але при цьому добре харчувався і ретельно займався в спортзалі. Крім того, Кака короткозорий і в футбол грав у контактних лінзах.

Він не хотів залишати клуб, де йому було більш ніж добре і де він здобув "Золотий м'яч". Але розумів, що з фінансової точки зору "Мілан" отримав пропозицію, від якої не відмовляються

В "Мілан" Кака потрапив завдяки іншому бразильцеві – колишньому футболістові італійського клубу Леонардо, який був скаутом у Південній Америці. Заплатили "россонері" за свою майбутню зірку 8,5 млн євро. Заробив на гравцеві клуб пізніше незрівнянно більше, коли в 2009 році майже за 70 млн євро продав його "Реалу". Втім, пік кар'єри прийшовся саме на "Мілан", де бразилець одразу став лідером і разом із Андрієм Шевченком створив один з найяскравіших атакуючих тандемів Європи. Не дивно, що він не хотів залишати клуб, де йому було більш ніж добре і де він здобув "Золотий м'яч". Але розумів, що з фінансової точки зору "Мілан" отримав пропозицію, від якої не відмовляються.

Втім, життя підтвердило, що двічі в одну і ту ж річку не ввійти. Мадридський етап кар'єри вже не був таким яскравим, багато в чому через епідемію серйозних травм, які змусили бразильця дуже багато пропустити. У вересні 2013 року Кака повертається в "Мілан", а 6 січня 2014 року в матчі з "Аталантою" забиває свій 100-й м'яч у складі "россонері".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шевченко розповів, чому не збирається тренувати "Мілан"

У 2005 році, за два дні до католицького Різдва, Кака одружився на 18-річній Каролін Селіко, доньці підприємця Сельсо Селіко і Розанжели Ліри - директора будинку "Діор" у Бразилії. З майбутньою дружиною познайомився ще в 2001-му, коли їй було 14 років, а футболіст ще грав за "Сан-Паулу". Як тільки дівчині виповнилося 18, почалися приготування до весілля. Поспішати було куди: релігійний Кака беріг себе до вступу в шлюб - був незайманим до 23 років. Чим завжди пишався. А після весілля у Кака серйозно покращилася результативність, та й в усьому іншому він додав. У шлюбі народилися двоє дітей - син Лука Селіко Лейте (10 червня 2008) і дочка Ізабелла (23 квітня 2011). У 2015 році Кака і Селіко розлучилися. На початку 2017 року офіційно оголосив про стосунки з 23-річною бразильською моделлю Кароліною Діас.

Кака - дуже релігійна людина. Як і багато латиноамериканців. Рікардо євангеліст і любить різні слогани. Наприклад, під час святкування перемоги на Кубку світу-2002 і виграшу міланського Скудетто в 2004-му він гуляв у футболці з написом "I Belong to Jesus", після перемоги над Аргентиною в фіналі Кубка Конфедерацій на ньому була інша футболка - "Jesus Loves You". Навіть на язичках бутс футболіста написано "God Is Faithful". Також він складається в організації "Atletas de Cristo" (атлети за Христа), віддає церкви 10 відсотків своєї зарплати. Після забитих голів Кака здіймає руки до неба, мовляв, усі мої успіхи завдяки Йому.

У жовтні про завершення кар'єри оголосив ще один легендарний гравець "Мілану" Андреа Пірло.

Зараз ви читаєте новину «Близькість з дівчиною пізнав лише в 23 роки: дещо з життя екс-партнера Шевченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути