Ексклюзиви
вівторок, 15 січня 2013 15:18

Блаттер запропонував знімати з команд очки за расизм

Блаттер запропонував знімати з команд очки за расизм
Блаттер запропонував "расову теорію" зняття очок. Фото: ap.org

Президент Міжнародної федерації футбольних асоціацій (ФІФА) Йозеф Блаттер пропонує карати команди, чиї вболівальники завинили в расизмі, зняттям очок.

"Мені здається, нам ніколи не вдасться повністю викорінити расизм у футболі. Ми вже намагалися, і Англія показала кращий приклад боротьби з насильством у футболі будівництвом сучасних стадіонів з системою контролю, а також освітніми програмами для вболівальників. На мій погляд, більш радикальним вирішенням проблеми стане зняття очок. Воно стане ефективнішим за будь-які інші санкції", - сказав Блаттер в інтерв'ю Sky Sports.

Президент ФІФА також згадав недавній товариський матч між "Міланом" і "Про Патрією", уточнює Eurosport. Гра була перервана після того, як "россонері" залишили поле через расистські вигуки вболівальників клубу з четвертої італійської ліги на адресу хавбека Кевіна-Прінса Боатенга.

"Команда вже провела матч без глядачів, і це має стати попередженням для всіх уболівальників. Я дотримуюся тієї ж позиції, що й тоді. Боатенг правильно поступив, закликавши звернути увагу на подію. Але це не може бути вирішенням проблеми. Ніякі проблеми не можна вирішити, йдучи від них. Ні проблеми в особистому житті, ні проблеми в економіці", - підкреслив Блаттер.

Зараз ви читаєте новину «Блаттер запропонував знімати з команд очки за расизм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути