пʼятниця, 27 березня 2009 14:35

Біатлон. Що готує українкам та лідерам сьогоднішня спринтерська гонка?

Біатлон. Що готує українкам та лідерам сьогоднішня спринтерська гонка?

Сьогодні у Ханти-Мансійську відбудеться спринтерська гонка серед жінок на 7,5 кілометрів. Після неї визначиться володар "Малого кришталевого глобусу" та стане зрозуміло, чи посяде збірна України четверте місце в Кубку націй.

Такого шансу Україна ще не мала

Останній спринт сезону викликає чималий інтерес ще до початку гонки. Насамперед через кількість учасниць. Їх заявлено всього 52. А це означає, що всі, хто дістанеться фінішу, візьмуть участь у гонці переслідування. Цікаво й те, що одразу п"ять спортсменок із першої тридцятки загального заліку Кубку світу не вийдуть на старт. А саме китаянки, які не приїхали до Ханти-Мансійську - Сяньін Лю та Ванг Чунлі, росіянка Ольга Мєдведцева, наша Оксана Хвостенко та німкеня Катрін Хітцер. Саме відсутність китаянок полегшує життя українкам.

У Кубку націй наші дівчата займають четверту сходинку, яка дає право наступного сезону заявляти на одну гонку Кубка світу до семи спортсменок. Такого шансу Україна ще не мала.

Ще одна "війна" буде за "Малий кришталевий глобус"в спринті між Хеленою Йонсон та Магдаленою Нойнер. Стимулів для перемоги більше буде саме в шведки, адже вона "воюватиме" і за першу позицію в сезоні. Йонсон випереджає Нойнер на 31 очко в даній дисципліні. Тобто, шведці буде достатньо фінішувати на 11 позиції, щоб здобути "Малий кришталевий глобус". Звісно, за умови, що Нойнер сьогодні виграє спринт. Якщо ж Магдалена не переможе, то Хелені для збереження червоної майки у спринті буде ще легше.

Багато чого в боротьбі за "Великий кришталевий глобус" залежатиме від німкені Вільхельм, яка в загальному заліку світу програє Хелені 22 очки, відіграти які вона може вже сьогодні.

Спринтерська гонка у жінок на 7,5 кілометрів розпочнеться о 15.15 за київським часом. В прямій трансляції спринт покажуть телеканали "Євроспорт" та "Спорт". "Перший національний" почне свою пряму трансляцію на 10 хвилин пізніше.

Додамо, що українські біатлоністки стартують сьогодні під такими номерами: Олена Підгрушна побіжить другою, Валя Семеренко закриє стартову тридцятку, а Віта - 42-а в протоколі спринту.

Turnir.com.ua, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Біатлон. Що готує українкам та лідерам сьогоднішня спринтерська гонка?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути