Ексклюзиви
субота, 05 січня 2013 18:36

Біатлон. Оберхоф. Джима фінішувала шостою у спринті

Біатлон. Оберхоф. Джима фінішувала шостою у спринті
Юлія Джима встановила новий особистий рекорд у гонках Кубка світу ФОТО: biathlon.com.ua

Сьогодні у німецькому Оберхофі відбулася жіноча спринтерська гонка. Приємну сенсацію піднесла Юлія Джима. 22-річна киянка бездоганно відпрацювала на вогневих рубежах і, показавши шостий час, встановила новий особистий рекорд у гонках Кубка світу.

Більше ніхто з наших спортсменок показати абсолютну точність не зумів. Але зате в швидкості українки виглядали дуже конкурентними, завдяки чому вся наша команда фінішувала у тридцятці кращих. Практично синхронний результат показали сестри Семеренко: Віта і Валя промахнулися по два рази і на фініші їх розділило всього 1,3 секунди.

Вкрай захоплююча боротьба розгорнулася за перемогу в гонці. Тура Бергер, відстрілявши точно в густий туман, обґрунтовано могла розраховувати на перемогу. Але всього у хвилині позаду норвежки йшла Міріам Гесснер, яка відчула смак перемог у цьому сезоні, після чого зупинити юну німкеню було все складніше. На цей раз вона обмежилася лише двома промахами у стійці, які легко компенсувала на дистанції - є друга перемога в Кубку світу. Третє місце, і теж з абсолютною стрільбою завоювала Андреа Хенкель, для якої Оберхоф є щасливим стадіоном.

У загальному заліку Кубка світу Тура вже без малого на сотню балів випереджає найближчу переслідувачку, якою стала Гесснер. На третє місце, завдяки пропуску етапу чешкою Габріелою Соукаловою, піднялася Андреа Хенкель.

Кращою з українок залишається Олена Підгрушна, причому вона зуміла піднятися на 9-е місце у загальному заліку. Віта Семеренко піднялася на 11-е місце, Юлія Джима - на 28-е.

У Кубку націй Україна залишається четвертою, відстаючи від норвежок, які йдуть третіми, на 50 балів. А в боротьбі за лідерство між збірними Росії і Німеччини залишилося всього 3 бали.

Оберхоф 2013. Результати жіночої спринтерської гонки

1. Міріам Гесснер (0+2) 21:17.2

2. Тура Бергер (0+0) +2.0

3. Андреа Хенкель (0+0) +24.7

...

6. Юлія Джима (0+0) +43.7

13. Віта Семеренко (0+2) +1:24.4

14. Валя Семеренко (1+1) +1:25.7

21. Олена Підгрушна (0+2) +1:41.7

30. Наталія Бурдига (1+0) +2:01.2

Зараз ви читаєте новину «Біатлон. Оберхоф. Джима фінішувала шостою у спринті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути