пʼятниця, 16 березня 2012 13:47

Біатлон. Ханти-Мансійськ. Дериземля і Семенов завершили спринт в першій двадцятці

Біатлон. Ханти-Мансійськ. Дериземля і Семенов завершили спринт в першій двадцятці

У російському Ханти-Мансійську в рамках етапу Кубка світу з біатлону відбувся останній спринт сезону у чоловіків.

Перемогу здобув француз Мартен Фуркад, який практично забезпечив собі Великий кришталевий глобус за підсумками сезону. Від Еміля Свендсена, який фінішував сьогодні п'ятим, Фуркад відірвався на 86 балів, які відіграти за дві гонки, що залишилися, практично неможливо.

Але, на відміну від Рупольдінгу, сьогодні Фуркад був далеко не найшвидшим на лижні. Кращу швидкість дня показав Арнд Пайффер, і тільки промах не дозволив німцю стати переможцем гонки, відставши від Фуркада всього на 5 секунд. Зовсім поруч був також Фредрік Ліндстрем - завтра в гонку переслідування він піде всього через секунду після Пайффера.

Дуже гідна гонка вдалася українським біатлоністам! Як і на чемпіонаті світу, кращим у нашій команді став Андрій Дериземля, поряд з яким у підсумковому протоколі розташувався Сергій Семенов. З одним промахом вони обидва фінішували у двадцятці кращих і зберігають шанси відібратися в недільний мас-старт. Трохи менш вдало пройшов гонку Артем Прима, але і він набрав хороші кубкові очки, при цьому показавши бездоганну стрільбу. Зовсім не заладилася гонка у Сергія Седнева: на жаль, йому не вдалося пробитися навіть у гонку переслідування, і сезон для Сергія вже закінчений.

Невдалим можна назвати і виступ господарів траси: ніхто з росіян не зумів пробитися в десятку найсильніших. З урахуванням перемоги Фуркада, це різко загострило боротьбу за Кубок націй у чоловіків. Але все ж росіяни зуміли втримати цей трофей, перш за все за рахунок щільності результатів: відразу четверо представників команди господарів закінчили гонку в першій двадцятці, в той час як одна з надій французів - Симон Фуркад - повністю провалив спринт, показавши 70-й результат. Ну і ще один трофей сезону сьогодні знайшов свого володаря: Мартен Фуркад дуже впевнено підкріпив свої претензії на Малий кришталевий глобус у спринтах, вигравши у Свендсена без малого півсотні очок.

Кубок світу з біатлону

Етап в Ханти-Мансійську, Росія

Спринт

Чоловіки, 10 км

1. Мартен Фуркад (Франція) (0 +0) 26:40.2

2. Арнд Пайффер (Німеччина) (0 +1) +5.3

3. Фредрік Ліндстрем (Швеція) (0 +0) +6.7

...

14. Андрій Дериземля (Україна) (0 +1) +49.5

17. Сергій Семенов (Україна) (0 +1) +1:02.5

24. Артем Прима (Україна) (0 +0) +1:14.8

82. Сергій Седнєв (Україна) (1 +3) +3:56.8

Зараз ви читаєте новину «Біатлон. Ханти-Мансійськ. Дериземля і Семенов завершили спринт в першій двадцятці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути