субота, 04 грудня 2010 17:48

Біатлон. Дериземля фінішував десятим

Біатлон. Дериземля фінішував десятим

Драмою закінчилася спринтерська чоловіча гонка в Остерсунді. Король біатлону Уле-Айнар Бьорндален істинно по-королівськи розібрався з мішенями, і на фінішне коло пішов, випереджаючи найближчого переслідувача, яким тоді був Еміль Свендсен, на цілих 12 секунд.

До останнього кілометру дистанції його перевага знизився до 7 секунд, але лідерству Уле-Айнара, здавалося, ніщо не загрожувало. Але підступний останній поворот перед виходом на фінішну пряму став фатальним для кращого біатлоніста сучасності.

У підсумку Свендсен здобув другу перемогу в сезоні, а Бьорндален також вдруге посів місце слідом за минулорічним переможцем сезону. Третій рядок п'єдесталу пошани окупував Мартін Фуркад. У шістці найсильніших виявилося відразу четверо норвежців. Прав був Міхаель Грайс, який сказав напередодні, що "норвежці з іншої планети". Сам автор крилатого афоризму розташувався на дев'ятому місці серед інших "землян".

Десятий рядок фінішного протоколу завоював Андрій Дериземля. Лідер нашої команди завдяки чистій стрільбі вперше в сезоні приніс місце в ТОП-10 нашої чоловічої команди. Почин Андрія був підхоплений іншими членами збірної. Так, Сергій Семенов з "нулями" замкнув двадцятку

1. Еміль Свендсен (1 0) 25:01.9

2. Уле-Айнар Бьорндален (0 0) 3.9

3. Мартін Фуркад (0 0) 14.3

...

10. Андрій Дериземля (0 0) 1:11.0

20. Сергій Семенов (0 0) 1:33.6

28. Сергій Седнєв (0 2) 1:49.7

42. Олександр Біланенко (0 2) 2:14.0

71. Олександр Батюк (2 1) 3:15.5

ФБУ

Зараз ви читаєте новину «Біатлон. Дериземля фінішував десятим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути