Ексклюзиви
неділя, 22 січня 2012 17:53

Біатлон. Антхольц. Франція виграла естафету, Україна - 8-а

Біатлон. Антхольц. Франція виграла естафету, Україна - 8-а

Збірна Франції доводить високий рівень своєї естафети в заключній гонці шостого етапу Кубка світу в Антхольці. Команда "триколірних" сьогодні продемонструвала відмінний хід і якісну роботу на вогневих рубежах і, незважаючи, на гостре суперництво в першу чергу з боку збірної Німеччини, тріумфально фінішувала першою.

Цікавий момент стався з Мартеном Фуркадом (на фото) у стійці. Першим додатковим патроном він вразив мішень, але установка закрилася не відразу, при цьому Фуркад вже почав заряджати другий додатковий патрон. Щоб не порушувати правила, йому довелося робити зайвий постріл - по вже повністю закритій мішені. На заключному колі лідер загального заліку Кубка світу навіть дозволив собі приймати привітання від тренерів, не побоюючись за свою майже півхвилинну перевагу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біатлон. Антхольц. Француженки виграли естафету, українки стали п'ятими

Друге місце німців було досягнуто навіть незважаючи на штрафне коло Арнда Пайффера. Німецька команда також провела відмінний, рівний етап, протягом всієї гонки не випадаючи з числа претендентів на золото. Доля бронзи була вирішена на останньому колі, коли в очному протистоянні зійшлися Євген Устюгов і Домінік Ландертінгер. Фінішний спурт австрійця виявився сильнішим.

Наші хлопці провели, мабуть, найкращу в нинішньому сезоні естафету, закінчивши гонку на восьмому місці. На жаль, фотофініш в боротьбі за сьому сходинку визначив на більш високе місце збірну Канади - поряд з шостим місцем білорусів - головні несподіванки гонки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біатлон. Антхольц. Ліндстрем виграв перше в кар'єрі золото КС, Седнєв - 15-й

В цілому, наші хлопці показали непогану швидкість: кожен з українців був у першій десятці за швидкістю бігу. Але цього разу підвела точність: 12 додаткових патронів для нашої команди - це забагато. Тим не менше, наші хлопці зуміли здобути стратегічно важливу перевагу над нашими сусідами по Кубку націй, збірними Словенії та США і зміцнили своє десяте місце.

Зараз у календарі Кубка світу наступає перерва до першого вік-енду лютого, коли сьомий етап прийме Холменколлен. Але сам по собі біатлон на канікули не йде: в цей період в Осрблі пройде чемпіонат Європи, де збірна України буде представлена дуже боєздатним складом. Перші перегони пройдуть вже у п'ятницю, 27 січня, коли на дистанцію спринтів вийдуть юніори та юніорки.

1. Франція (0+7) 1:12:14.7
2. Німеччина (1+9) +12.0
3. Австрія (0+9) +41.7
4. Росія (1+12) +45.3
5. Швеція (1+11) +1:02.6
6. Білорусь (0+6) +1:42.3
7. Канада (1+11) +2:04.4
8. Україна (0+12) +2:04.4

Результати наших:
Сергій Семенов (0+4) +41.0, 5-е місце на етапі
Андрій Дериземля (0+4) +1:03.0, 12-е місце на етапі
Артем Прима (0+3) +1:11.2, 11-е місце на етапі
Сергій Седнєв (0+1) +22.4, 5-е місце на етапі

Зараз ви читаєте новину «Біатлон. Антхольц. Франція виграла естафету, Україна - 8-а». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути