понеділок, 22 березня 2010 11:54

Безсонову проводжали стоячи і зі сльозами

Безсонову проводжали стоячи і зі сльозами

Дворазова бронзова призерка Олімпійських Ігор та абсолютна чемпіонка світу 2007 року Ганна Безсонова, 25 років, завершила спортивну кар"єру. 18-ий "Кубок Дерюгіної", який пройшов 20-21 березня в київському Палаці спорту, став офіційним прощанням з гімнасткою.

Після змагань, церемонії нагородження переможців та призерів турніру відбулися показові виступи учасниць "Кубка Дерюгіної". Безсонова вийшла на килим у білій сукні і виконала номер з м"ячем. Після його завершення переповнений Палац спорту аплодував Ганні стоячи і зі сльозами на очах. Разом з гімнасткою плакали учні школи Дерюгіних, судді турніру, а найбільше Ірина Дерюгіна.

"Мені складно говорити, бо я ніколи не хотіла, щоб цей момент наступав, - сказала Ірина Іванівна крізь сльози. - Ти велика гімнастка, ти довела усьому світу, що ти найкраща. Цей стрибок ніхто ніколи не виконуватиме краще за тебе , - звернулась вона до Безсонової, презентуючи їй статуетку у вигляді гімнастки у польоті.

"Вище за Ганну ніхто не стрибав. Вона - народна гімнастка всього світу. Її скрізь люблять і поважають. Вона все одно не піде далеко від гімнастики і працюватиме тренером" - сказала Альбіна Дерюгіна.

Безсонова отримала подарунки від Національного олімпійського комітету та Міністерства у справах сім"ї, молоді і спорту. Голова Федерації баскетболу України Олександр Волков назвав Ганну прикладом для наслідування і подарував путівку на Карибські острови.

Щодо самого турніру, то цього року він зібрав художниць з 28 країн світу, була навіть представниця Південної Африки. До Києва не приїхали лідери збірних Росії (Олімпійська чемпіонка Пекіна Євгенія Канаєва, Дар"я Кондакова), Білорусі (Мелітіна Станюта, Любов Черкашина), Болгарії (Сільвія Мітєва) та Азербайджану (Алія Гараєва).

Перший номер збірної України 18-річна Аліна Максименко завоювала дві "золоті" (стрічка, скакалка) і одну "срібну" (м"яч) нагороди в окремих видах, була другою у багатоборстві. Його виграла росіянка Дар"я Дмітрієва, яка також була першою у вправах з м"ячем та обручем.

Кубок Дерюгіної

Багатоборство

1. Дар"я Дмітрієва (Росія) - 109.402

2. Аліна Максименко (Україна) - 109, 025

3. Ганна Різатдінова (Україна) - 108, 7

М"яч

1. Дар"я Дмітрієва (Росія) - 27, 425

2. Аліна Максименко (Україна) - 27,3

3. Олександра Наркевич (Білорусь) - 26,150

Стрічка

1. Аліна Максименко (Україна) - 27,8

2. Дар"я Дмітрієва (Росія) - 26,650

3. Олександра Наркевич (Білорусь) - 26,5

Скакалка

1. Аліна Максименко (Україна) - 27,8

2. Ганна Різатдінова (Україна) - 27,1

3. Дар"я Дмітрієва (Росія) - 26, 575

Обруч

1. Дар"я Дмітрієва (Росія) - 27,925

2. Олександра Наркевич (Білорусь) - 26,950

3. Нета Рівкін (Ізраїль) - 26,6

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Безсонову проводжали стоячи і зі сльозами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути